Ska jag sluta som yogalärare?

av Stina

Jag har insett att den här bloggen handlat mindre om yoga på senaste tiden. Och jag vet att många av er vill läsa om just yoga. Bloggen hette ju ändå Yoga med Stina ganska länge.

När jag startade bloggen jobbade jag mycket som yogalärare. Jag hade klasser så gott som dagligen och planerade event, företagsyoga eller retreat. Jag satte klockan tidigt för att yoga eller vara yogalärare, och planerade klasser på kvällarna. Yoga tog upp en stor del av min vardag.

Sedan jag kom till Australien i september har jag bara varit yogaelev. Jag bestämde mig för att inte binda upp mig med att undervisa för att kunna vara fri och spontan med resor, upplevelser, skolan och så vidare. Det har faktiskt varit helt underbart.

När jag var yogalärare (och drev en yogablogg) hade jag svårt att njuta av att gå på klass. Jag yogade hellre själv hemma, för jag kunde inte riktigt ta av mig lärarhatten. Jag kunde inte slappna av. Hela tiden funderade jag på lärarens instruktioner och vad jag tyckte var bra/dåligt/tydligt/innovativt/förvirrande. Hur kunde den här klassen göra mig ännu bättre som yogalärare?

Yogaklasser hade gått från att vara en njutning, passion och spirituell praktik till att vara ett jobb. 

Betyder detta att jag ska sluta vara yogalärare?

Absolut inte! Men jag kommer nog undervisa på lite andra sätt 2019. 2018 låg fokus på mängd. Jag hade klasser på studios, på Fightbox, på Handels och hos företag. En dag i veckan hade jag tre klasser (morgon, lunch, kväll) och däremellan pluggade och jobbade jag. Efter de dagarna var jag HELT slut. Det var som att jag gett mitt allt under en timme och inte hunnit återhämta mig igen tills det var dags för nästa grej.

Jag har insett att om jag vill göra mycket vid sidan om yogan, vilket jag vill, så är det inte hållbart mentalt att undervisa så mycket. Dessutom har jag insett hur mycket jag behöver och älskar att yoga själv, vilket var svårt att hinna med förut.

Därför är jag sugen på att göra lite färre, men lite större klasser. Jag kommer nog undervisa kanske en fast klass i veckan, men i övrigt fokusera mer på roliga event, pop-ups, festivalyoga med Deep OM och kanske något retreat (eventuellt ett till Nano Retreat…).

Och nu när jag fått en liten yogapaus mentalt, är jag peppad på att dela med mig mer av yoga på internet igen. Både i bloggen och kanske i något nytt format…

Kram yogisar,
Stinza

0 kommentarer
1

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer