Melbourne’s 4 bästa yogastudios (Fitzroy, Richmond, St Kilda, Collingwood)

av Stina

När jag bodde i Melbourne flyttade jag runt mellan många olika stadsdelar. Istället för att bli för bekväm på ett ställe ville jag upptäcka många delar av staden och hitta mitt favoritområde. Det jag fann var många favoriter, de hade alla sin charm på olika sätt. Jag fann även många underbara yogastudios, eftersom jag ville gå till den som var närmast eller som jag var nyfiken på.

Det är rätt dyrt med yoga i Australien om man har månadskort eller kör dropin, men de flesta ställen har prisvärda introerbjudande som gör att du kan prova varje ställe ett tag. Om du inte är där så länge så tycker jag ändå att det är värt att testa en dropinklass på någon av dessa underbara studios.

Här kommer listan med mina bästa yogastudios i Melbourne!

1. Power Living Melbourne, Fitzroy

När jag flyttade till Melbourne valde jag att bo i Collingwood/Fitzroy, eftersom jag hört att det var det trendigaste området i Melbourne. Det var det också! I Fitzroy har alla tatueringar, dricker craft beer och äter veganskt – fast på ett coolt sätt. I Fitzroy finns även Power Living, en härlig vibrerande studio med warehouse-känsla. Många av deras klasser är heated på olika temperaturer, vilket var skönt eftersom det var ganska kallt i september-Melbourne. Många duktiga lärare!

Powerliving har även studios i Perth, Adelaide och Sydney.

Intropris: AUD $49 för 30 dagar unlimited yoga.

2. Grass Roots Yoga, St Kilda

Efter 3 veckor i Fitzroy flyttade jag till St Kilda, den delen av Melbourne som ligger närmast stranden. St Kilda är även känt för pingvinspotting vid solnedgången, backpackers, att det tidigare var stadens red light district, några riktigt grymma vegancaféer (Matcha Mylkbar & Sister of Soul bl.a.!) och Melbournes gaycommunity.  I St Kilda gick jag på Grass Roots Yoga som också ligger i en luftig tegelbyggnad med industrifönster. De har liksom Power Living olika varma klasser och har helt underbara lärare! Riktig familjekänsla. De anordnar även sociala events för sina medlemmar så som ”Yin & Din” och filmkvällar. Vissa lärare har jag fortfarande kontakt med därifrån.

Intropris: AUD $50 för 30 dagar yoga (1 pass per dag)

3. Kindred Movement, Richmond

Efter lite tid ute på vägarna i en van insåg vi att vi inte hade någonstans att bo och hamnade som inneboende i ett townhouse i stadsdelen Richmond. Det visade sig vara ett lyckokast! Richmond är mysigt men lite mer polerat än det ruffigare Fitzroy. De vi bodde hos var ett helt underbart Australiensiskt par, och Kindred Movement var studion som de hade träffats på. Kindred har också varma klasser (vill ha mer sånt i Sverige!) och jag gillade speciellt deras Vinyasa Slow, en soulful skön klass där man flödar men saktar ner rörelserna – som en gäspning av hela kroppen mmm.

Intropris: AUD $25 för 10 dagar unlimited yoga.  

4. Good Vibes Yoga, Collingwood

Mina sista två veckor spenderades i Collingwood/Fitzroy igen. I Collingwood finns den vackraste yogastudion jag någonsin varit i: Good Vibes Yoga. Studion är som ett stort och luftigt atrium med en stor ”boulder rock garden” (det vill säga stenbumlingar lagda som en konstinstallation), en betongtrappa, väggar av glasbetong och två yogasalar. Jag älskar dessutom att de lägger ut yogamattorna innan och att man fick dricka ”Batch Brew”. Batch Brew är ett annat ord för bryggkaffe men tydligen det trendigaste i kaffeväg för Melbournians just nu. Mina favoritlärare var Ryan, Lucy och Manoj (som även undervisar på Powerlivig).

Intropris: AUD $30 för 7 dagar unlimited yoga

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer