Dagen jag tog examen från Handels

av Stina

Igår la (ok, slängde) jag fram kläderna jag skulle ha på mig, denna viktiga och ganska avgörande dag. När jag kom tillbaka efter en kort tandborstning låg mina nya (temporära) familjemedlemmar så här. Det var som att de ville att jag skulle stanna hemma.

Men jag behövde ju gå och ta examen.

(Jag har blivit för fäst vid dessa, och jag inbillar mig de vid mig med.)

Efter en lång och nervös dag med opponeringar och försvar av min uppsats, förstod jag att min masteruppsats blivit godkänd.

Jag steg ut genom porten för kanske sista gången någonsin?

Så här såg det ut dagen efter jag stegat in igenom ekporten första gånge, i augusti 2012. Det är sju (7!) år sedan. Ser ungefär likadan ut? Jackan används faktiskt fortfarande då och då. 

Så mycket har hänt under dessa sju år, varav fem jag har pluggat heltid. De här åren har verkligen format mig, även om episoderna varit otroligt olika.

Ska dela med mig lite av dessa år snart med bilder och reflektioner. Har gjort mycket oklart och kul ändå!

Denna tjej är en helt annan person nu, och det känns otroligt att jag faktiskt tog mig igenom allt, speciellt senaste terminen då jag pluggat 125 % samtidigt som jag har jobbat rätt mycket.

Dags att blicka vidare mot nya utmaningar.

Konstigt nog kände jag ingen eufori efteråt. Det kändes knappt som en milstolpe. Mer som någonting jag checkade av en to do-lista. 

”Skönt, då var det här avklarat, nu har jag mer tid för andra saker:”

MEN det innebär också att jag är så satans PEPPAD på vad som kommer att hända framöver. Mycket är flytande fortfarande. Det är lite läskigt men väldigt roligt. 

En anledning till det var nog att jag direkt efteråt skulle till Hötorgsterassen för att leda en FEEL GOOD FLOW-klass för 30 deltagare. Jag hade liksom ingen möjlighet att slappna av ordentligt däremellan.

Det var helt magiskt!!! Ursäkta uttrycket på förhand men sån New York-känsla med denna lilla oas precis ovanför Hötorget. Trots folklivet nedanför skapades lugn och kvällssolen satt inte så illa heller.

Mötte upp min kompis Louise på Riche och firade lite. Jag kunde fortfarande inte smälta att jag verkligen var klar.

Vi åt risotto, delade på en rabarberefterrätt och blev bjudna på bubbel till den grad då jag kände att jag inte kunde cykla hem genom hela stan på ett trafiksäkert sätt. Så jag sov hos Louise som bodde runt hörnet och det kändes som tvåan på Handels igen, perfekt avslut på den här tiden.

Nu har vi ätit frukost på Broms och jag ska ha ett möte innan jag ska handla och fixa för en sommar-AW jag ska ha i Midsommarkransen ikväll. Tänker mig filtar och vimplar i Svandammsparken med vin, bröd och ost. Längtar.

1 kommentarer
1

1 kommentarer

amanda juni 5, 2019 - 14:22

GRATTIS STINA!!

Reply

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer