5 stora drömmar jag har för 2019

av Stina

En sak jag har gjort här på Bali är att fundera på vad jag vill göra 2019.

Det känns lite som att livet står på paus när jag är här. Som att jag har fått extra tid på något galet sätt?

Kanske är detta snarare mål än drömmar. Men mål låter ibland så hårt och prestationsinriktat? Jag jobbar för alla saker, men formulerar det som drömmar för att de ska ge en positiv känsla.

5 stora drömmar jag har för 2019!

1)

Ta masterexamen. Jag har precis börjat på min masteruppsats, som är 30 HP och 60+ sidor på engelska. Wow, känns som ett mastigt projekt att ta mig själv. Senast jag skrev en uppsats var den hälften så omfattande och i par. Det var nervigt bara det! Utöver det har jag en kurs till senare i vår i associationsrätt, det vill säga hur olika sorts företag fungerar juridiskt. Men om jag spelar mina kort och min energi rätt har jag en M.Sc. (Master of Science) i Business & Management från Handels lagom till sommaren.

2)

Starta minst två företag. Eller ”bygga bolag” som Isabella Löwengrip skulle ha sagt haha. Men det är sant! Jag har ungefär fem idéer jag skulle vilja genomföra, men insett att jag måste ta en sak i taget. Inom de kommande månaderna kommer jag om allt faller på plats lansera en marknadsplats för digitala produkter. Mer än så kan jag tyvärr inte berätta just nu, men längtar tills jag kan! Och när jag kommer hem har jag ett par produktidéer jag hoppas får se dagens ljus innan 2019. You gotta dream big, right?

3)

Ha ett roligt yogaår med mycket personlig praktik och färre men större klasser. Jag vill köra DJ-yoga med Deep OM på minst en festival, ha ett Nano Retreat eller annat miniretreat, göra något roligt event etc. Dessutom vill jag skapa något digitalt som alla kan få tillgång till när jag inte är på plats. Måste hitta smarta sätt att fortsätta sprida min yoga men vara rimlig med min tid.

4)

Skriva en bok. Sommaren 2018 började jag skriva en massa saker som låg utanför bloggens ramverk. Jag var mycket på Gotland utan wifi och fick därmed space i vardagen att låta tankarna och kreativiteten flyga fritt. När jag flyttade till Australien i september hamnade allting på paus. Så blir det ju ibland i livet. Men 2019 vore det fantastiskt att få fortsätta detta projekt. Att få någonting publicerat tar ju ganska lång tid, men drömmen är att iallafall ha skrivit på ett kontrakt.

5)

Ha mitt egna kontor. Jag är tudelad inför denna dröm. På ett sätt vill jag vara fri och kunna resa och bo där jag vill. Att inte ha en massa prylar som tynger ner mig och kostar pengar. Å andra sidan dagdrömmer jag om ett spacious vindskontor som jag får inreda som en island dream à la caféerna på Bali med trä och bambu, vita naturtyger, accentfärger och mönster inspirerade av native america och massor av gröna växter. Mmmm . Där kan jag både jobba, ha möten, spela in Give a Fuck-podden, luncha med vänner, yoga och kanske hålla yogaklasser. Men det är ju tråkigt att sitta själv, så i drömmen ingår det att ha någon som jobbar med mig. Snart kanske jag är redo för det.

Jag tycker att man måste tillåta sig själv att drömma stort! Förut vågade jag knappt det på grund av rädslan att misslyckas. Men det är ingenting skamligt med att inte uppnå sina drömmar. Ibland händer det saker som ändrar förutsättningarna. Eller försenar saker och ting. Bara för att du tar längre på dig än andra betyder inte att du har misslyckats, u just gotta keep going. Och ibland ändrar drömmarna riktning med tiden. Livet är ju egentligen bara en serie justeringar. Jag tror att man mår bra av att tänka så. Det är ju därför företag har en långsiktig strategi med halvårs-, års- och femårsplaner – men samtidigt reviderar strategin löpande.

Vad är dina stora drömmar inför 2019?
0 kommentarer
2

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer