5 saker jag påmindes om av att ta en paus på Gotland

av Stina
  1. Mitt behov av en lugn morgonrutin. Jag faller lätt in i snooze, snack och stress på morgonen. Men att gå upp i tystnad, ta några djupa andetag ute och sätta mig på en meditationskudde gör så stor skillnad för min dag. 

2. Skriva dagbok. Med blogg och insta och podd och prat ser jag ofta inte behovet att av skriva av mig ännu mer. Men det är så viktigt och bra att få skriva ofiltrerat. Skriva för att ingen ska läsa. Reflektera över sina dagar och sina tankar. Mina bästa bloggtexter har nästan alltid startat i dagboksform. 

3. Skratta och tramsa! Välmående hamnar inte alltid om lugn och reflektion och hälsosam mat och natur. Det kan också handla om absolut trams! Att få sitta långa kvällar med min kompis, äta våra chokladpåskägg, dricka vin, lägga ansiktsmask och ASGARVA. Det är sådana oepiska stunder vi för stunden inte etiketterar som episka eller minnesvärda, men som gör livet underbart. 

4. Jobba utan internet. I mitt hus på Gotland finns inte wifi. Det finns knappt 4G. Allt går långsamt. Jag öppnar min dator, och för första gången på länge får jag flow med uppsatsen. Den där texttunga akademiska utmaningen jag ofta bortprioriterar för ett mail eller kattungar på Reddit något annat kul. Jag letar alltid efter caféer etc med internet där jag kan sitta och jobba. Kanske borde jag ibland börja leta efter platser med mindre internet. 

5. Rörelse utan musik eller prat. På en springtur på påskdagsmorgonen försvann uppkopplingen så min podcast pausades. Jag svor. Hur skulle jag nu genomlida de sex kilometrerna utan att dö av tristess? Efter en stund kände jag en frihet i tanken. Som att kroppen och sinnet öppnade upp. Naturen omkring mig tillsammans med tystnaden och den fysiska rörelsen fick mig att fundera över livet och börja planera 2019. Insikter hann komma. Jag tänkte på Mark Levengood som sagt: ”När jag har ett problem går jag ut och springer en mil, sen är ofta problemet löst”.

Känner ni igen er i något av detta?

0 kommentarer
1

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer