Vecka 47: Den stora pluggveckan

av Stina

Hur mår ni? I Melbourne är klockan 10.00 och jag sitter på en föreläsning. Min nya kurs äger! Är så positivt överraskad. Den handlar om innovation – både för entreprenörer och stora företag. Jag trodde att den skulle vara mer fokuserad på hur man gör saker bättre på stora stora företag (lite som min corporate strategy-kurs) men handlar mer om kreativitet, entreprenörskap och att våga köra. YES! Den är dessutom pass/fail för att vi ska våga ta risk, vilket gör stämningen bättre. Har tidigare känt att folk är ganska tävlingsinriktade här och vill göra saker ”by the (business school) book”.

Idag är det 30 grader här?! Och i veckan var det 15… Blir aldrig klok på detta. På bilderna har jag för övrigt på mig jeans från BikBok, cowboyskärp från Mango, t-shirt från H&M, sneakers från Reebok, kaftan från loppis (A-Ks gamla) och en keps från ett Autralienskt märke som heter Rubi.

Usch vad många fast fashion-kedjor kände jag nu. Sedan jag såg filmen The True Cost förra veckan får jag ont i magen av att tänka på fynd, slit-och slängtischor och rea-felköp pga billigt. Till mitt försvar är allt gammalt och jag har ett (1) par jeans här som jag använder typ varje dag. Men ska verkligen fortsätta vara medveten om att inte konsumera tvångsmässigt och att köpa mer etiskt hållbara kläder.

VECKANS PLANER

MÅNDAG: Skoldag och på kvällen läsa case och tvätta trots soliga vädret (på riktigt kris nu).

TISDAG: Yoga (ääääntligen efter långhelg i skolbänken), skriva en caseanalys och presentera på en kvällsföreläsning om Googles (Alphabets) corporate strategy. Puh.

ONSDAG: Yoga, vila, mysa. Kanske springa med Adidas runners! Har missat varje vecka. Lämna in uppsats i Brand Management.

TORSDAG: Jobba med en uppsats om Amazon och validera vår företagsidé i innovationskursen.

FREDAG: Brunch på Serotonin Eatery som jag velat gå till superlänge.

LÖRDAG: Vet inte än! Skönt.

SÖNDAG: Heldag med innovationskursen. Tiden på Melbourne Business School börjar dra ihop sig nu! Några dagar till och sen är jag klar iiih.

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer