Luciafirande = fast på Kangaroo Island

av Stina

Edit: Jag gjorde visst fredagslistan på en torsdag? Nåväl, blev en Lucialista istället!

Hej alla fredagsgoingar! Och glad Lucia! Visste inte ens att det var förrän mitt på dagen, har helt checkat ut från julen tydligen… Jag är på roadtrip och här blåser det minsann. Ska dela lite bilder i helgen, men så länge får ni hålla till godo med en liten fredagslista. Svårt med både täckning, wi-fi och 4G när man reser runt i Southern Australia.

VECKANS KÄNSLA
Att allt är lite flytande. Jag har lämnat Melbourne och bor i en resväska, och har bara planerat resande för en kort tid framåt. Jag har lite idéer om vad jag vill göra sen, men det är mycket som ska falla på plats. Så I’m floating in the most peculiar way som David Bowie sjunger i Space Oddity (möjligen min favoritlåt). Spännande pga har släppt Ground Control (mer Bowie-referenser) men även lite nervigt.

VECKANS BÄSTA
Att pappa är här!

VECKANS SÄMSTA
Att jag lyckades glömma mina enda långbyxor samt ett par andra plagg på ett hotellrum i Victor Harbor. Vi är ju på resande fot så måste betala för att få dem skickade till Perth dit vi ska sen. Så länge får jag ha yogatights när det är för svalt för barbent… Nåväl, ännu en ursäkt att ha yogatights till vardags!VECKANS AUSTRALIEN
Har fått se koalor, kängurur, sälar och echidna (på bilden ovan!) vilt i naturen. Djurlivet här slutar aldrig att fascinera mig.

VECKANS YOGA
Har haft med mig mattan och yogat lite själv på morgonen när vi bott på hotell. Så enkel och bra grej.

VECKANS MATOBSESSION
När två Lönnkvistare är på resa (dvs jag och pappa) är även två gottegrisar det. Vi har därför självklart fyllt handskfacket med lakrits och mintkolor (choklad smälter tyvärr för snabbt). Har även börjat älska Australiensarnas Vegemite på frukostmackan och cravear det till och med nu?! Trodde aldrig det skulle hända.

VECKANS PODD
Handlar om vad som varit det bästa/sämsta med mitt utbyte, feminismförnekare och märkligt folk. Avsnittet får en ny vändning när jag helt plötsligt får spela in i en gräsluktande musikstudio… Ja som ni hör måste man ju lyssna?? Finns att hitta på Podcaster och Acast. 

JUST NU
Är på Kangaroo Island i Southern Australia, vilket är Australiens tredje största ö. Igår var det 30 grader och vi badade. Idag är det 14 grader, spridda skurar och det stormar. Sitter på hotellrummet som vätter mot havet och vinden bara viner så att rutorna skakar.

HELGEN
Färjorna till fastlandet är inställda idag, och imorgon ska det tydligen storma ännu mer (hur nu det är möjligt). Planen är att åka till Adelaide, men det kan hända att vi blir fast på ön… Naturen är så vild i Australien. Det är som att allt är upphöjt i kvadrat. Solen är varmare, vindarna är hårdare, regnet är kraftigare. Kanske för att det både blåser ökenvindar och är öppet mål mot antarktis (skamlös hobbymetrologanalys)? Håll tummarna för att jag inte blir strandsatt.

Så länge kan ni iallafall följa resan på Instagram!

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer