Ett oglamoröst ögonblick bakom kulisserna hos en bloggare

av Stina

Jag är inte en av dem som redigerar mina bilder innan jag lägger ut dem på insta story, eller lägger timmar på styling eller Photoshop. MEN såklart är det ofta lite pill och fix bakom bilden som förmedlas, och framför allt ”selection bias” vilket betyder att informationen inte nödvändigtvis är fel, men ett icke-representativt urval från verkligheten.

Igår nämnde jag att jag tappat och pajat min kamera, därav de suddiga bilderna, och nu hittade jag en rolig bildsserie om vad som egentligen hände….

Okej. Historien börjar med att jag ska stanna för att ta några fina (hoppas jag) bilder på vår underbara van vid det glittrande havet på Great Ocean Road. Albin är ofta inte superpepp på att fota mig, vilket är förståeligt. Vem vill egentligen bli en s.k. ”insta husband”?

För att behålla husefriden och vara independant woman ställer jag upp min kamera på ett stativ för att ta en bildserie med självutlösaren. Jag noterar att det blåser ganska kraftigt, men är målinriktad och enligt Albin ”ganska slarvig med mina prylar” så låter det bero. Ni anar kanske redan nu varthän det bärkar?

Bilden ovan är den oredigerade testbilden på motivet. Bildserien nedan är de tre bilderna som togs med självutlösaren.

1. Oh no.

2. Oooooh no.

3. …

Hahaha, jag kan inte sluta skratta. Tittar på bilderna om och om igen i ordningen 1, 2, 3.

Den sista bilden har så mycket förtvivlan och stress i sig. Det är inte en bild på en sval, tjusig influencer. Eller så är det precis vad det är. För så här ser alla – även svala, tjusiga influencers – ut ibland.

Hahahaha.

Objektivet var sedan helt snett, skrapat och gick inte att zooma med längre.

När jag kom tillbaka till Melbourne bestämde jag mig för att köpa ett nytt objektiv på Gumtree, Australiens Blocket. Jag gick följaktligen upp svintidigt för att resa ut till en förort i regnet där jag köpte ett begagnat objektiv för mina surt förvärvade slantar som inte passade min kamera. Säljaren sa att jag kunde köpa en adapter för $3 så skulle det funka. Jag orkade inte protestera eller kolla upp det ordentligt, och på kameraaffären sa de sedan att en sådan adapter skulle kosta mer än min kamera :)))

Så jag fick köpa ett till objektiv för ännu mer pengar och har numera två trasiga och ett fungerande. Det nya tar iallafall fina bilder.

Hahahaha, kan inte göra annat än att fnissa åt denna dråpliga klanthistoria.
Ska sälja tillbaka felköpet på Gumtree och ta till mig följande lärdomar: 1) att inte ställa upp ett kamerastativ i storm (braniac…), 2)  att kolla upp saker jag köper, 3) att shit happens men man lär sig iallafall nåt och 4) att jag borde jobba mer med mitt ”selection bias” och dela en mer varierad bild av verkligheten.

Väljer ni också ett speciellt urval från era liv att visa upp? Hur tänker ni kring det?

0 kommentarer
4

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer