Jag är hel

av Stina

Nu har jag varit ensam i två veckor på Bali. Eller ensam och ensam – jag har varit själv. Visst klingar det helt annorlunda? Lite som skillnad mellan engelskans loneliness och solitude. Och med själv menar jag att jag bor själv och bestämmer över mina dagar själv. Men jag har en del vänner här i närheten.

Det är speciellt att vara själv i Canggu. Skönt men liksom känsligt? För mer tid att reflektera över saker., och djupdyker mer i känslor. Solnedgångarna är starkare, motgångarna är tyngre, tankarnas röst är högre och lugnet är fridfullare.

Jag träffar en maaassa nya människor vilket är askul men blir lite matt av ”Hi what’s your name where are you from how long have you been in Bali?”. Det är som ett tvångsmässigt mantra alla upprepar och jag tar mig inte tid att komma djupare. Jag värdesätter nämligen egentiden här. Jag behöver ju skriva ganska mycket och däremellan vila huvudet lite. Längtar tills jag kommer hem och kan hänga med vänner och familj där man redan gått igenom alla nivåer av artigheter. Vill ligga på soffan och skratta och äta snacks. Och ha Albins fingrar i mitt hår när jag ska sova.

Men jag älskar även mitt liv här. Att gå upp tidigt och träna, fundera på vad jag känner för att äta, ta pauser vid poolen och unna mig massage. Jag klagar inte.

Här om dagen åt jag en billig självmiddag på Warung Varuna (ca 12 SEK) och sen satte jag mig och drack dyr kombucha på The Slow, ett av Canggus finaste ställen. Mobilen dog. Jag promenerade ner till stranden och såg det sista av solnedgången som blödde över hela himlen (bilden ovan är från ett annat tillfälle). Några killar kom fram och ville snacka men jag kände inte att jag hade behov av varken sällskap eller bekräftelse.

Jag stod och tittade ut över havet och kände mig hel. Jag saknar folk där hemma, och jag ser fram emot att träffa dem, men det är ingenting i mig som fattas. Jag kände mig lugn i mig själv.

Det var en fin känsla, som jag ska jobba på att behålla hela veckan. Eller, vänta, hela livet menade jag ju.

0 kommentarer
2

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer