En fredag 8 mars + världens godaste pastarecept

av Stina

Skrev ingenting på bloggen om 8 mars igår. Jag tänkte göra det, men det var full fart hela dagen så fick inte ihop det. Men ni som följer mig på Instagram kanske såg att jag pratade lite om det på story iallafall?

Alla dagar är liksom 8 mars för mig eftersom det är en jättefråga, så massor av sådana tankar kommer dyka upp lite här och var. Inte minst i podden!

Fredagen började med ett möte med min uppsatshandledare, professorn Micael Dahlén. DN var där samtidigt för att göra ett reportage om honom och hans nya bok. Blev därför fotograferad under hela mötet, så håll utkik efter undertecknad i DN de kommande veckorna.

Mötet gick iallafall effektivt och bra så efter det satte jag mig för att plugga i skolan, men blev mest ett mail-race med desk lunch. I burken ser ni grönkål (”masserad” *lol* i olivolja, citron och örtsalt), rostad pumpa, currystekta kikärtor, granatäpple och lite fetaost.

+ Vad tycker ni om min nya sticker!? Det är vad Annas AB heter, så mäktigt och nice.

Var inte helt SATISFIERAD så kilade över till Organic Green och köpte en ”Carob och Kokosnjutning” från Sattva Naturbageri. Typ en brownie fast gjord på russin, kokos, kokosolja, frön etc. God och mäktig. Älskar otrendiga hälso-/ekoställen som liksom missat hela hypen. Allt med ordet ”njutning” i låter så tantmysigt. T.ex. ”Gjut och Njut – skapa ljuvliga trädgårdsprydnader i betong!” Jag är fan en riktig njutare ändå.

Fått många frågor om min fluffjacka och det går att köpa här (adlink via APPRL). Så varmt och gosigt och glatt. Vill ju ha en katt men bor i lägenhet så detta är det närmsta jag kommer.

Med njutning i hand kilade jag iväg för ett möte om ett samarbete, och sedan till Josefin Dahlbergs nya loftkontor och hängde med ett annat fluff: hennes hund Moon. Vi har en såå kul grej på gång jag kan berätta om snart. 

Efter en snabb AW på No 18 med Albin åkte vi hem till vår kompis (tillika A-Ks pojkvän) CM och lagade middag. Haha, har nog aldrig fått in FYRA tvåstaviga förkortningar i samma mening förut. Carl-Magnus heter han dårå. A-K är i Vietnam denna vecka så vi ryckte in.

När vi stod på Coop sa han ”Ska vi laga till saffranspasta?”. ”LÄTT!” ropade jag. Det är ett recept jag delade på bloggen för länge sen men som jag av förklarliga skäl inte inte ätit sedan jag åkte. På mitt möte tidigare på dagen hade även VDn på det företaget sagt att hans flickvän hade visat honom det receptet och nu lagade de det dagligen. Okej, jag kanske överdriver. Men det HÄNDER att de lagar det.

Jag överdriver däremot inte när jag hävdar att det är riktigt jädra gott. Kanske världens godaste pastarecept? Gör i helgen!

Krämig saffranspasta med grönkål, citron, sparris & rostade valnötter

Idag har jag målat om lägenheten och är dödstrött. Vilket projekt… Mer om det sedan!

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer