Dalahelg, vegetarisk kräftskiva, filmrecension och veckans planer

av Stina

Glad måndag! Helgen spenderade jag hos min killes familjs ställe i Dalarna. Pittoreskt. 

Var sömnig. Blir ofta det första dagen när jag åker iväg till Gotland, skärgården eller skogen. Det är nog för att jag slappnar av då, medan allt bara snurrar på när jag är i stan. 

Sov, åt, lekte med femåriga Isabelle och tog en springtur på 5km. 

Kräftskiva hade vi också. 

Vissa gick all in. 

Medan andra inte gillar kräftor (jag). Kantareller, Västerbottenpaj, ost och kokt kronärtskocka. Kronärtskocka är ju perfekt substitut på kräftskiva??! Man får sitta och långsamt pilla på samma sätt. Doppa bladen i smör/olivolja, citron och salt. Skapa högar av skräp. Att jag inte tänkt på det tidigare!

Våffelbrunch på söndagen. Första av fem, exklusive syltkakor och en pannkaka. 

Helgens landetstil.

Efter ett besök på Avesta Art igår körde vi hemåt. Behövde ladda elbil så passade på att köpa mat på MAX. Deras Delifresh Platbeef var god. Och vegetariska nuggets. På kvällen såg vi Once Upon a Time in Hollywood på bio. Gillade allt förutom den våldsamma scenen. Blundade OCH höll för öronen för att inte gråta/kräkas. Är verkligen (över?)känslig för *videovåld*. 

Oväntat slut dock som gjorde våldet förklarligt (om än inte försvarligt). Lite klurigt måste jag ändå ge Tarantino. Men se till att ha koll på den verkliga historien först för att få ut mest av filmen! Kan verkligen rekommendera boken Flickorna/The Girls av Emma Cline (adlink via Adtraction) innan. Eller bara den, om man måste välja. 

Har ni sett filmen?

VECKANS FOKUS

• Yoga minst två gånger och springa två (helst, men livet kanske kommer emellan)
• Komma ihåg att göra mina sjukgymnasövningar för nacken (such men värt)
• Ta min magont på allvar! Inte kul att vardagen påverkas. Ska börja ta denna probiotika (adlink) jag hört ska vara den bästa, och denna superprodukt (adlink) som är anpassad för magen och enligt en del recensioner ska göra underverk! Även hört att Silicea Mag & Tarm (adlink) baserat på kisel ska lugna. 
• Gå på roliga event och sociala grejer för att ta vara på sensommarenergin!

0 kommentarer
2

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer