Höstens löputmaningar – och träningsplanen fram tills dess

av Stina

Idag var jag ute på en lugn 4,5-kilometersrunda och kom på att jag glömt att berätta vilka nya löputmaningar jag anmält mig till i höst. Kanske är det någon mer av er som ska eller vill göra samma!

Jag löptränar inte lika seriöst som i våras inför Göteborgsvarvet. Från 0 till att springa 2,1 mil på kort tid krävde sitt träningsprogram. Nu springer jag mer av lust och har två lopp inplanerade för hösten!

Hässelbyloppet, 13/10

Hässelbyloppet är typ Sveriges flackaste mil! Det betyder att banan inte har så mycket upp- och nerförsbackar och att man därför kan springa lite snabbare! 1 av 4 slår tydligen sitt personbästa på det här loppet. Kul! Jag sprang flacka Söder Runt på 56 minuter så målet är att komma under 55 på detta! Vi får se hur det går.

Night Trail Run 26/10

Night Trail Run är som det låter ett nattlopp! Du springer på stigar i skogen och måste ha pannlampa. Spännande! Det går att anmäla sig för 5, 10 eller 30 km. Jag ska springa 10. Start är vid Järvafältet utanför Stockholm. Att det är mitt i natten är lite fake news, start är vid 18. Men det är ju mörkt vid den tiden i slutet av oktober… Eftersom det är så stökig terräng ser jag det mer som ett kul-lopp än ett rekordlopp. Under timmen iallafall vore kul!

Jag ligger inte direkt i hårdträning. Men det är kul att ha ett program att sträva efter. Så här är min ambition på veckobasis! Ibland blir det mindre, ibland (sällan) blir det mer. Försöker att sätta rimliga träningsmål.

Träningsschema

• 1-2 x löpning i veckan, 4-10 km
• 1 x pass på Barry’s Bootcamp (intervaller på löpband + styrka)
• 2 x yogaklasser (båda fysisk vinyasa och yin räknad)
• Sjukgymnastikövningar för nacke/axlar + höft varannan dag

Tycker det känns som en bra kombo! Om jag får feeling kanske jag lägger till lite cykling också! Gjorde det i våras men pausat under sommaren eftersom jag cyklat till och från stan nästan varje dag. Med 1,5 mil vardagscykel kändes det weird att gå in i en mörk spinningsal. Dock något som är bra att göra för att hålla uppe konditionen när det känns tungt att gå ut i mörkret och kylan…

Men det främsta målet av alla är att undvika skador. Det är så värdelöst! Peppad på loppen, milen känns lagom just nu. Funderade på Göteborgsvarvet i vår men 21k var knappt kul… Och träning ska vara kul! Kanske blir ett annat millopp. 

Ska någon av er springa någonting i höst?

Foton: Perri Rothenberg

0 kommentarer
2

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer