Hässelbyloppet och Sara

av Stina

Igår sprang jag Hässelbyloppet! 

Det var superjobbigt. 10k hade inte varit så farligt i början av sommaren (med tanke på att jag klarat 21k på Göteborgsvarvet). 10 juni sprang jag milen Söder Runt på 56 min. Men igår: HERREGUD.

Landade på 58 minuter och då var jag helt död. En tid innan med färre träningspass och så sjukdom på det tog ut sin rätt. Det hade ju varit roligt att se progress efter varje lopp men ÄSCH! Det viktigaste är att man har roligt och håller igång långsiktigt.

Fick en fin medalj och fika! Viktigt med fika direkt efter ett lopp, även om man inte känner för det. Det var en underbar dag med brandgula löv och en perfekt temperatur på 12 grader och sol. Kan tipsa om att anmäla er till nästa år –> www.hasselbyloppet.se 

På kvällen firade jag med värsta pangmiddagen, vin och ost. Men var så skakig att jag knappt kunde njuta. Och idag kan jag knappt gå haha.

Annars har jag tänkt mycket på Sara Danius, som gick bort i lördags efter en tids sjukdom i cancer. Hon blev 57 år. 

Inledde måndagen med att lyssna på hennes sommarprat från 2018. Hur hon stod upp för sig själv och de utsatte drabbade mig, speciellt då hon fick ta en del negativa konsekvenser för att hon var den som satte stopp och talade ut. Hur männen (för de var nästan alltid män) hade vetat om sexuella övergrepp i 20 år, men aldrig sett det som viktigt nog att ingripa. Läser passande nog

Lyssna på Saras sommarprat HÄR

0 kommentarer
1

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer