Torsdag-Söndag i Toscana

av Stina

Efter Lucca tog vi tåg till Borgo a Buggiano. Även den resan tog bara ca 25 minuter. Man häpnar över avstånden.

När personer i Lucca frågade vart vi skulle härnäst häpnade de. Borgo a Buggiano?? Whyyyyy?? 

De kunde inte förstå varför vi skulle ta oss till denna lilla oansenliga by.

Men vi hade hört talas om ett mysigt ställe att bo på och lät oss inte nedslås. 

Efter en färd i italiensk tuk-tuk enligt devisen ”safety last” anlände vi högst upp på ett berg till vackra Villa Sermolli. 

Överallt där man tittade tappade man andan så vackert det var. Vi bodde i ett gammalt annex nära poolen, och efter ett välförtjänt första dopp traskade vi upp mot villan för apertivo.

Som att hela Italien kokats ner till denna lilla plats.

Precis ALLA som varit i Italien är självutnämnda Italienexperter med tusen tips så det var lite som att blunda och peka när vi valde (utifrån några kriterier). Men vi kände ändå att vi hittat rätt vibe!

Och visst tappade man andan över omgivningarna. Som ett foto. 

Ur bild: en italienare som spelar gitarr och sjunger. 

Alla på Villa Sermolli verkade tycka det var galenskap att promenera ner till byn, men trots hettan ville vi inte vänta in en bil för några ynka km. 

Buggiano var lite av en spökstad, så lugn och inte en turist i sikte. Mycket var stängt men vi smet in på doldisen Bar Cavour som en servitris nämnt. Det var en liten italiensk kiosk/bar/restaurang där lokalbefolkningen smet in på en espresso på stående fot. Vid bardisken beställde vi in diverse läckerheter som var TO DIE FOR. Huuuur kan varenda litet hål i väggen lyckas så bra?

Denna helbeiga anrättning bestod av hemgjord papardelle al funghi, stora bitar lokal parmiggiano, risotto al funghi, torrt vitt vin och bröd för en mindre armé. Det resulterade i det facila priset € 25.

Älskar Italien.

Andra dagen tröttnade vi på poolen och tog tåget till byn Montecatini Therme 5 minuter. Där finns lite mer liv, vackra gamla badhus och en linbana (FENICULA!) som tog oss upp till en gammal bergsby.

Efter en gelato, promenad och apertivo slog vi oss ner på en restaurang med vackra tallrikar. Ville köpa med mig liknande med solrosor hem men kunde ej bära på den dagen.

Vi delade på tre pastor. Först ut: raviolo med brynt smör och salvia,.

Sedan: TRYFFEL. Dyraste vi åt på hela resan. Och då kostade det ändå bara € 25 för två sådana här portioner, dvs typ en vanlig middagsrätt i Stockholm (påminn mig varför jag bor här igen?). 

Tredje glömde jag fota men var med svamp. På vägen ner gav linbanekonduktören sitt nr till Louise när vi gick av, skrivet på en turistbroschyr. 

Sista frukosten. Är detta verkligen inte en tavla?? Ser oljemålad ut. Gör ont i hjärtat nästan av att se den här idyllen. Efter lite pool och en lunchpasta hoppade vi på tåget igen till Pisa.

Kan 100 % rekommendera Villa Sermolli i Borgo a Buggiano. Och anspråkslösa Bar Cavour. Och pasta. Och att resa med tåg i Italien. Och att resa ensam med en kompis fast man ha partner.

0 kommentarer
4

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer