Matcha Mylkbar: Provar veganska ägg!

av Stina

Förra veckan gick jag äntligen till Matcha Mylkbar i St Kilda som jag läst om och suktat efter långt innan jag flyttade till Melbourne. Fick med mig Madeleine som jag jobbat med för länge sedan (på Hollister hehehe) och nu bor i Melbourne. Kolla vilken exalterad tjej!

Drack en smurflatte med blå alger i min nya keps. Alltså kolla på matchapannkakorna med vegansk chokladsås. *heart eyes*

Så här såg latten ut ovanifrån. Som ett helt solsystem i technicolor i en kopp. Den smakade inte alger utan sött och lite ananas. Mer kul än gott på riktigt kanske?

En pitaya bowl som inte gick av för hackor! Vi delade på allt. Älskar människor som vill dela på allt. Jag är en sådan som kommer smaka av dina pommes #sorrynotsorry.

Men, till det viktigaste: ÄGGEN. De veganska, alltså. Matcha Mylkbar har tagit fram en egen variant av pocherade ”ägg” gjord på mandelmjölk, sötpotatis och gurkmeja. Blev helt till mig när jag smakade – konstistensen är SÅ lik. De smakar lite sötare än vanliga ägg, men alltså CLOSE ENOUGH säger jag. Jag var ju 100 % vegan i två år, men har senaste året gradvis börjat äta lite mer vegetariskt (nu är min diet ca 80 % vegansk, 20 % vegetarisk). Men just ägg i sin senaste form (kokta, stekta, pocherade eller äggröra) är lite too much fortfarande, klarar inte av det. Så coolt att testa dessa!

It was. Men det är ingenting jag sörjer. Snarare tvärtom.

Psst. Följ mig på Instagram och Bloglovin.

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer