Läderväskor av ananas?!

av Stina

Jag berättade förut att vi är inneboende hos ett par i stadsdelen Richmond i Melbourne sedan ett tag. Vi skulle stanna i tre nätter men förlängde utanför AirBnb och har nu stannat i snart två veckor. Båda är veganer och Tessa är en designer som fokuserar på hållbart och etiskt mode. Just nu driver hon väskföretaget Ahimsa Collective. För er som läst mina måndagsintentioner eller är inne på yoga, kanske ni vet att Ahimsa är den första filosofiska principen i yoga och betyder non-violence, dvs att göra så mycket gott som möjligt.

Väskorna ser ut som läder, men är gjort av ananas!! Okej, inte frukten. Men bladen. Det är ett nytt innovativt material som kallas Pinatex och som ändå är en restprodukt från annanasskörden som skulle slängas. Ganska coolt, visst. Och innehållet är gjort av återvunnen plast.

Tessa beskriver själv sin stora utmaning så här:
”I’m gonna take shit. Then I’m gonna turn that shit into luxury handbags. And then I’m gonna make people actually pay for them. You should imagine the looks on people’s faces when I started the business.”

Det fenomenet, att ta skräp och göra till någonting fint, kallas för ”upcycling”. Jag tror verkligen på en framtid för det, vad tror ni?

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer