Enkel makeup & hair tutorial: hur jag blev David Bowie!

av Stina

Ground Control to Major Tom – hallå?

Babes babes babes BABES. Jag klädde ut mig till världens genom tiderna största babe David Bowie förra veckan. Valde mellan olika looks men fastnade för Life on Mars-Bowie. 

Post britrock pre Ziggy Stardust var en bra era. Thin White Duke va inte dum den heller men hur skulle jag ens efterlikna? Aladdin Sane-blixten kändes lite basic så denna blev det!

Videon är så sjukt ikonisk. RYSER. Självklart skulle jag reenacta detta. Men jag ville göra det genom lite hacks och inte köpa allt jag kom över. 

Här är jag osminkad och ofiltrad pre Bowie. Alla bilder är med mobilkamera. 

Började med ett jämt lager foundation, concealer och puder. Lånade en kompis för lite blekare ton. Hade inget puder för porslinstonen så tog en vit ögonskugga jag hade. INGET GLOW HÄR INTE. 

Det var alltså Louise foundation. Hon var Cher så där maxades glow istället!

Rouge på fel ställen! Väldigt David Bowie. Maxade på hakan, kundben, och uppe på pannan. Använde en mix av Glossiers krämrouge och Indy Beautys blush. 

Nu till det roliga! Blå kajalpenna!! Blev tydligare än ögonskugga och satt so järnet. Hade redan en djupblå från H&M och kompletterade med en azurblå (adlink). Prisvärt, mycket pigment och satt så bra! Ska typ göra en liknande look på fest snatrt. Började med de den ljusare i rund form och hela vägen upp till brynen.

Sedan la jag den mörkare (denna) längs medfransaderna och i ögonvrån för att förstärka. Ganska tjock linje!

Mascara och sedan läpparna. Perfekta färgen och hållbarheten på Everlasting Liquid Lipstick från Kat von D Beauty. Sedan highlighter i mitten. 

Ok nu till håret!!!

Började med att spraya mycket torrshampo och tupera överhåret bakåt lite lätt med en kam. Drog i lite vax (!!!) och satte up bakåt med några hårnålar. 

Sen sprayade jag det orange med färg från Butericks. Blev otroligt! Stoppade in längderna i kavajen för hockeyfrillelooken. Färgen gick ur superlätt när jag duschade samma kväll. 

Skjortan och slipsen hittade jag hemma, medan kostymen var på rea från NAKD. Hojta om någon vill köpa den btw för att köra samma look?? Storlek 36. Vore tråkigt att låta den bli liggande. 

Och här har vi inspirationen. Close enough visst?q

Och en sak this.

Måste fråga.

Is there life on Mars?

0 kommentarer
1

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer