En weekend i oktober i München!

av Stina

I helgen var jag i München! Vi var fem stycken som hälsade på en kompis och hennes kille som flyttat dit. Det här gjorde jag bland annat:

Tog det piano i vårt AirBnb. Det var ett konstnärsloft med fyra rymliga sovrum, designmöbler, en liten köksvrå och kallvatten i duschen. 

Hängde upp mina kläder och kände mig tjusig och ordnad. Två timmar senare var allt kaos. Helgens färgskala gick i vitt, svart och gult. 

Utforskade München. Det var rymligt och vänligt. Många gator såg ut som sådana där arkitektrendreringar över nyproduktioner. Ni vet, grönskande träd, ett par på promenad, en kostymkille som cyklar och minst en hund. Den perfekta Truman Show-världen som målas upp inför drömmande intressenter. 

Det var 20 grader och vi gick till en gammal biergarten.

Drack öl i krus som man behövde hålla i båda händerna medan kastanjerna ramlade ner. Runt omkring oss var många äldre par i full bayersk mundering. Hängselkortbyxor i läder med små knävecksvärmare och hattar med tofsar. De hade med sig egna små dukar och lock att lägga på ölen. 

Åt middag. Här på Zeitgeist.

Och åt jättejättegod falafel. Vissa åt kebab. På ett ställe som hette Türkitsch och skulle vara det bästa i München! Jag åt en rulle (”dürüm”) med färsk falafel, fetaost, mynta och grönsaker. Plus alla såser såklart. Den var så god att jag åt samma dagen efter. 

Har fått flera frågor om kjolen och den är på rea nu så passa på! 149 pix HÄR (adlink)

Var på grekisk restaurang som hette Anti och åt tills vi storknade. Blev bjuda på ouzo och dans runt restaurangen. Så kul att resa med Albin OCH andra. Parsemester är kul, men att slå samman det plus kompizar är det bästa. 

Åkte till ett område ca en timme utanför München för att promenera i skogen.

Det var återigen över 20 grader. 

Kom fram till ett gammalt katolskt kloster med tillhörande restaurang där alla drack enlitersöl och åt pretzels och korv. På riktigt lite oroad över den bayerska folkhälsan?? Tänk om man tog en sportig tur i Hellasgården och på caféerna sitter barnfamiljer och HIVAR i sig öl. Inte barnen dårå, de dricker saft ur samma sorts glas. 

Avslutningsvis: fick ÄNTLIGEN äta kaiserschmarrn!!! Det betyder ”emperor’s mess” dvs ungefär ”kejsarslafs”. Jag hade hetsat om det hela helgen efter att ha sett någon äta det på instagram. Det blev inte o-succé så att säga. Efter 30 sekunder hade alla satt i sig den stora portionen. Det är som strimlad fluffig pannkaka som blir lite karamelliserad, lite salt och lite smörig. O-TE-ROLIGT. Med nötter, russin och äppelsås/plommonkompott om man vill.

Googlade direkt ”kaiserschmarrn stockholm” men fick ingen träff. HÄR är ett recept för den som känner sig manad! Jag ska absolut göra ett försök snart för har redan abstinens. 

Tack München och Paula + Henke som visade oss runt!

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer