Tre dagar på Gili Trawangan

av Stina

I tre dagar denna vecka flydde jag och mina vänner Minna och Noel Canggus stökiga stränder och ”vardagslunk”. Haha OBS SKOJA om vardagslunk, men det blev lite som att ta en weekend från sitt vanliga liv, nu när jag bott i Canggu i en och en halv månad.

Kosan styrdes mot Gili Trawangan, en av de tre små Giliöarna (de andra är Meno och Air) mellan Bali och Lombok. Ön är ungefär en timmes båtresa iväg från Padang Bai som du tar dig till på ca 1h40 min från Canggu med taxi/shuttle.

Gili T hade vita stränder och turkosblått vatten runt hela den lilla ön, och det fanns inte bilar eller moppar på de små jordvägarna. Istället fick man åka häst och vagn eller cykla, vilket vi gjorde på vår villas skrotiga lånecyklar. En hade inga bromsar alls. En hade en jättelåg och bakåtlutad sadel. Och den tredje skrek som en arg katt i de rostiga kedjorna. Villan vi bodde i hette Rustic Charm men vi skojade om att den hette Rusty Charm på grund av cyklarna.

Gili T var lite för mycket party för min smak. Barskjul överallt, rökande festrurister och dåliga strandrestauranger. Men vi hittade några guldkorn, bland annat den mysiga veganska restaurangen Pituq (deras blended ice chocolate coffee var heeeelt osannolik) och frukoststället Banyan Tree. 

Snorklingen var också magisk, fiskar i regnbågens alla färger och ocrowdade stränder. Jag är inte ens ett fan av snorkling men var såld.

Utvärdering av Gili Trawangan: det var härligt att besöka men också underbart att komma tillbaka till Canggu. Framför allt för det osannolika utbudet av god mat i Canggu, men också för att jag relaterar mer till människorna. De ropar inte ”hey beautiful lady where are you going???” efter dig på gatan. Istället börjar man småprata på yogan, gymet eller restaurangen. Och ofta har man liknande intressen. Två veckor kvar och jag börjar redan få lite separationsångest…

Ps. Snart kommer en VLOGG om alla våra upptåg på Gili Trawangan – håll utkik!

2 kommentarer
0

2 kommentarer

Lovisa februari 17, 2019 - 10:07

Var är din fantastiska bikini från? :)

Reply
Stina februari 17, 2019 - 15:47

Från Indigo Luna!https://indigoluna.net/

Reply

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer