Taco night in the van

av Stina

Förra veckan hämtade vi upp den här gulliga orangea saken, varpå vi tog en bilfärja över Melbournebukten och ut mot havet.

Det var av någon anledning superkallt (12 grader och blåsigt), så när vi kommit långt nog satte vi igång värmelampan på gasspisen och virade in oss i filt.

Det är så speciellt att köra en sådan här gammal Volkswagenkombi, så måste ändå visa er inredningen! Motorn sitter bak och det enda som skyddar dig från vägen är lite plåt haha. Ratten är ovanligt stor och sitter fritt, precis som växelspaken. Det är alltså en herrans massa plats i bilen.

Istället för siffror på växelspaken finns en liten karta ovanför som man får tolka. Det som ser ut som en hammare är handbromsen. Vår förra kombi var automatväxlat vilket var så härligt på vägarna – man kunde bara cruisa med. Jag har körkort för manuella bilar, men tycker att det blir lite väl mycket att tänka på i dessa gamla. Speciellt eftersom man också ska ta hänsyn till vänstertrafiken!

Vi laddade upp med tacomiddag med svarta bönor istället för färs (= bra van life-mat!). Guacamolen (måste erkänna att jag fick googla stavning här…) fick ha skalet som skål för att minimera disk. Du lär dig mer och mer tricks ju mer tid du spenderar i din van!

Efter lite mörk choklad fällde vi ut sängen, drog för gardinerna och somnade. Sov så bra i den här bilen! Mer bilder imorgon puss! <3

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer