Van Life på Australiens östkust: blixtregn, läckande bil och olaglig nödcamping

av Stina

Efter två timmar flyg från Melbourne landade vi i ett 29-gradigt Brisbane. Där hämtade vi upp vår campervan och började köra söderut till Gold Coast. Premiär i vänstertrafik!! Albin skötte det så bra.

Det är inte en tjusig van à charmig folkabuss, utan en ganska skruttig bil vid namn El Cheapo. Vi tänkte att vi bara behövde det mest basic får vårt 5-dagarsäventyr. Vi förstod dock snart vaf

Vi var dödshungriga och hittade världens godaste falafel som vi åt på stranden. Sen laddade vi upp med snacks på mataffären och satte oss i bilen igen. 

Snart utbyttes dock de glada minerna mot viss nervositet. Mörka moln täckte himlen och det blixtrade  konstant under flera timmar med bara några sekunders mellanrum. Himlen öppnade upp sig strax därefter. Det regnade så kraftigt att de flesta bilar körde av motorvägen, och El Cheapo läckte genom det övre högra hörnet av framrutan.. Jag har aldrig varit med om något liknande! Vi stannade på en rest area för lastbilar för att vänta ut det värsta av regnet. Det var becksvart och utanför satt en skylt där det stod ”beware of snakes”. 

När vi väl kom till Byron Bay var alla campingplatser stängda, så vi parkerade El Cheapo, som numera gick under namnet El Skrutto, avsides vid fyren. Hela natten kändes det som att den skulle blåsa iväg och jag hade tvångstankar om att handbromsen skulle lossa. 

Förstår ni att vi faktiskt bodde i above pictured kärra??

Som tur är stod bilen kvar. På morgonen insåg vi att vi parkerat den på Byron Bays högsta punkt precis vid havet och de värsta vindarna. Bredvid bilen satt en skylt där det stod ”OVERNIGHT PARKING PROHIBITED”. Det regnade fortfarande, men vi hade iallafall inte åkt fast för polisern. Bara det kunde ju ses som en seger, så glada i hågen rullade vi ner till caféet Bayleaf där jag drack kryddig drömchai och åt en hel limpa bananbröd.

Det blev inte den soliga strandsemester vi planerade, men en hel drös äventyr och förhoppningsvis en del andra spännande prylar vi annars skulle missat. Trots ocoolt åkdon, oväder och motgångar gillar jag redan #VanLife.

Nu ska vi hoppa in i El Skrutto och rulla vidare mot nya fram- och motgångar!

]]>

1 kommentarer
0

1 kommentarer

Stina oktober 23, 2018 - 00:32

Test

Reply

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer