Stockholms 5 bästa yogastudios (Stockholm’s 5 best yoga studios)

av Stina

Stockholm är en liten stad. Men hon har mycket bra yoga! Jag har testat ganska många ställen i stan, och har mina favoriter. De har alla lite olika vibe, fokus och feel – så testa runt var du vill svettas, andas, flowa och vila. Jag gillar olika studios på olika sätt, beroende på var jag har för behov just då.

URBAN OM

Urban OM var den första yogastudion jag började gå på (efter att bara ha gått på yoga på gym). Jag har även gjort karmayoga där, det vill säga att jag hjälpte till lite i studion mot att få yoga gratis. Urban OM ligger mitt i stan, mellan Rådmansgatan och Hötorget, och har en väldigt internationell vibe (alla klasser är på engelska). Det är även studion med flest andel män.

Urban OM är inte bundna till speciella stilar utan delar in sina klasser i exempelvis Slow Flow, Morning Flow, Strong Flow , Basic och Relax Yoga – och så får respektive lärare göra sin tolkning. De har även spännande workshops, dynamiska meditationer, dansmeditation och kurser. 

På Urban OM är det lätt att lära känna folk och jobba med din personliga utveckling. Se till att ta en kopp te efteråt i loungen och småprata med de andra medlemmarna. På sommaren yogar man på taket! 

Mina favoritklasser: Relax, Slow Flow, Strong Flow och Let Go meditation
Mina favoritlärare: Mateusz Krawiec, Sudheesh, Anna Gordh Humlesjö och Victoria Hellcat Carp och så JAG när jag då och då håller klasser såklart!
Adress: Wallingatan 20

YOGAYAMA

Yogayama ligger i hjärtat av Östermalm och är nog den mest professionella yogastudion jag gått på. Det är inte en lika personlig vibe där som på Urban OM, men ett fullmatat schema och många duktiga lärare. De har ashtanga, vinyasa (level 1-3), yin (uppdelat i foundation och explore), restorative och en del annat. Ofta erbjuder de också workshops med olika superstar-yogalärare från hela världen. Jag gick en med David Swenson som har yogat sen 60-talet och var helt fantastisk.

De har en dyr men mysig Koloni-restaurang på övervåningen. Tips är att äta frukostgröt där! På somrarna öppnar de upp en väldigt mysig innergård. Dit kan man gå utan att vara medlem (vilket också är dyrast i Stockholm). 

Under nästan ett år gick jag på ashtangayoga på Yogayama, men slutade av lite olika anledningar – framför allt en större händelse. Skulle inte rekommendera något att göra just ashtanga där, förutom med Jocke.

Mina favoritklasser: Yin Explore, Restorative, Vinyasa level 2-3, Hatha level 2
Lärare att testa: Hax Hanna Linder, Luke Bache, Ratheesh Mani, Sarah Jonsson, Anna Gordh Humlesjö, Jocke Gavazzeni

Adress: Jungrugatan 8

YOGA SHAKTI

Yoga Shakti känns lite mindre business och lite mer som your local yoga studio. Den ligger vid Mariatorget och har två luftiga yogasalar, samt många härliga lärare. Enda minustecknet är att det bara finns en dusch och ett rätt litet omklädningsrum. Men är man lite finurlig är det ju inget stort hinder!

Grundaren Helena Wintre är utbildad i stilen Anusara, så vill du testa det är Shakti rätt studio! De har även en massa andra sorters yoga för alla nivåer. Både det vanliga som vinyasa och hatha – och andra roliga stilar så som Acro Yoga, Embodied Flow, Virya Yoga, Elevate och Yoga Nidra.

Nu har de även öppnat upp en sprillans ny lokal! Har inte varit där än men testa vetja.

Mina favoritklasser: Yin, Vinyasa Flow, Embodied Flow och Inversions
Mina favoritlärare: Isabella Dos Santos, Annd Gordh Humlesjö (igen), Vevve Jäderlund, Sara Ström, Satu Toumela Adress: Timmermansgatan 10 eller Högbergsgatan 30A /

LITTLE PEACE

Bor du i, eller har vägarna förbi, Gamla Råsunda i Solna är det obligatoriskt att besöka Little Peace. Det är en urmysig studio som drivs av yogaläraren Hanna Backman, och jag har gjort omvägar dit flera gånger. Härom året utökade de verksamheten från ett litet litet yogarum till att bli en riktig studio. De kammade hem utmärkelsen ”Årets Yogahäng” på Yogagalan förra året, och har trots sin storlek många bra workshops och utbildningar. Hade jag varit hemma i höst hade jag lätt gått på Relax & Gong med Mateusz 25/11. 

Little Peace erbjuder därtill specialklasser för tonåringar, seniorer, barn, gravida och mamma+baby. 

Mina favoritklasser: Deep Peace, Vinyasa, Yin/Yang
Lärare att testa: Hanna Backman, Victoria Hellcat Carp, Sudheesh, Mateusz Krawiec

Adress: Förrådsgatan 3

ALTROMONDO YOGA

Jag har bara varit på Altromondo Yoga ett par gånger, men tycker verkligen om Jennie som driver den. Kanske stans lyxigaste studio? Mitt på Östermalm dessutom. Känns som att kliva in på ett SPA och dessutom har de uppvärmda golv i salen = beroendeframkallande. 

Mina favoritklasser: Rocket Vinyasa är kul och utmanande med mycket handstående, och restorative är mysigt på det varma golvet i vintertid!
Lärare att testa: Känner inte till så många utöver Jennie, prova dig fram!

Adress: Grev Turegatan 18

Bubblare: FIGHTBOX!

Ok, Fightbox är väl kanske inte en yogastudio – men de har bra yoga! Och mycket annat kul. Jag var med och startade yogan där för drygt tre år sedan, och det har varit som en hemmastudio för mig. Idag kör de yoga på nya lilla lokalen Tresor by Fightbox vid Sankt Eriksplan – i ett gammalt bankvalv. Du kan även varma med svettiga endorfinkickar som Box n Burn, Cirkeln och Boxning. Jag är inte där denna höst, men det är ett gäng andra mysiga lärare.

Mina favoritklasser: Darkroom Yoga
Lärare att testa: Agneta, Miriam och Angelica som bossar där i höst

Adress: Kataringavägen 20 för träning, Karlbergsvägen 44 för träning och yoga

]]>

0 kommentarer
1

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer