Roadtrip-dagbok: Kangaroo Island

av Stina

Var så lättad att kunna komma hem från Kangaroo Island att jag stängde den dörren bakom mig. Som jag nämnde förut blev det fullfjädrad storm på ön och alla båtar ställdes in. Det är nästan som att jag såg in i framtiden när jag av en händelse ritade denna blixt i sanden första dagen?? Då var det nämligen 30 grader!

Dagen efter vaknade vi upp till 14 grader och en blåst som jag aldrig upplevt. Havet var dramatiskt och vackert.

Vi åkte till Admirals Arch där massor av sälar gottade sig på land medan vågorna smällde bredvid. Ser ni den lilla bebisen? De har tydligen otroligt tät päls så blir knappt blöta, och gissar därför helt amatörmässigt att de kanske inte blir så påverkade av vind då heller?

Det är ändå det här som gör Australien så häftigt.

Inte långt därifrån finns stenformationer som kallas Remarkable Rocks.

Alltså wow titta på denna elefantsten bara! Jag hade ju GLÖMT MINA JEANS (…) på förra hotellet så har 0 par byxor. Nåväl, ännu en ursäkt att ha yogatights utanför yogasalen.

Man ser inte riktigt på bilderna hur blåsigt det var, men det skapades liksom vindtunnlar mellan klipporna där man nästan blåste bort.

Sen åkte vi inåt landet och hittade en kängurufamilj. Kängurus på Kangaroo Island är lite mindre och har längre mjukare päls. Visst vill man bara krama dem?

Åt lunch på det här charmiga lilla stället.

12 färjor ställdes in, och framåt kvällen började det även hällregna. Dagen efter var det ännu värre, och jag fick ställa in poddinspelning för att rutorna skallrade och vinden ven för mycket (FORCE MAJEURE!). Vi var oroliga att få stanna en natt till så vi skulle missa en natt i Adelaide och flyget till Perth, men i sista minuten berättade de att färjelinjen hade tagits upp igen. Vågorna var fyra meter höga och illamåendet stod och lurade runt hörnet, men vi kom tillbaka igen.

Kangaroo Island får 3/5 toasters. Vacker natur och Australiens finaste kängurus, men trista matställen och ett blåshål. Betyget hade nog blivit högre om vädret varit lite mildare.

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer