Recept: Min godaste sommardrink

av Stina

Vänner! Har ni provat San Bitter? Det kan vara det godaste som finns. En riktig vuxenläsk (lol uttryck men ni fattar) från San Pellegrino i små gulliga flaskor. De säljs på Systembolaget i 6-pack och smakar som det bittersöta grapeiga man älskar i Aperol Spritz men utan blaskigheten (sorry, spritz lovers, men ärligt). 

San Bitter påminner om Chinotto i smaken, vilket är en sorts unikt smakande bitter liten apelsin. Jag blev kär i smaken efter att ha druckit denna läsk som tyvärr inte går att få tag på någonstans i Sverige. 

Plus hur gulligt är namnet Chinotto? Skulle döpt min hund till om jag hade, och eventuellt även min förstfödde (eller Carl-Otto för att kompromissa).

Kanske har jag glömt lite hur den mörklila chinottoläsken smakar, men detta är iallafall det närmaste jag hittat. 

Det kan vara den bästa känslan i världen att sätta sig på en trädgårdsbänk i kvällssolen med en San Bitter-drink, en liten chipsskål och en *god bok* medan grillen värms upp? 

Den går att dricka som den är med massa is och citron för en alkoholfri drömdrink. Vill du parta till det passar den utmärkt med en skvätt gin och lite tonic. En skvätt mousserande kan nog också passa fint. 

Tips! Tips!

]]>

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer