Perfekt fredag i Köpenhamn – ramen, vintage, Silvana Imam, dans & trams

av Stina

Ah, ledig fredag! Jag hade med mig en bra yogamatta i gå-bort-present så praktiserade lite innan vi plockade ihop en drömfrukost. 

Har fått frågor angående den bästa yogamattan så ska göra ett inlägg snart.

Sen begav vi oss ut för att upptäcka Köpenhamn (nåväl, hon bor ju här och jag har besökt staden fem gånger).

”Upptäcka” i detta fall betydde därför second hand-affärer (Franziska hittade ett par perfekta Levi’s och jag ett par spexiga örhängen) och samma ramenställe dit vi alltid går.

MUMS! Ramen To Biiru heter stället. 

På vägen hem köpte vi veganchoklad i stora bitar. Denna sort är den enda jag ljusa veganchokladen jag smakat som är riktigt god!

Ni som följer mig på Insta Story vet ju att min favoritchoklad är Tony’s Chocolonely, där jag ibland fuskar och äter Caramel Sea Salt (som ej är helt vegansk) för att den är så magisk. 

Sådana där färgglada hårklämmor i plast är tydligen en stark dansk trend just nu. Både praktiskt och lite fulfint. Jag fick med mig två hem.

En indisk sötpotatisgryta (mitt recept HÄR) senare begav vi oss till dokumentärfilmsfestivalen CPH:DOX där vi såg dokumentären om Silvana Imam. Så bra. 

Och när de plockade undan stolarna såg vi till att ställa oss längst fram…

… för sen kom Silvana själv och hade konsert.

Det var en väldigt liten lokal med max 200 pers i publiken, så kändes intimt och härligt. Det var hennes första konsert på ett halvår och hon kändes glad och peppad. Jag tror att det var för att jag ställt in mig på en så hård yta, och så var hon så nära och ärlig. 

Jag har lyssnat på henne en del förut men hade ingen aning om att det skulle vara så här mäktigt. Jag rös rakt igenom hela konserten och var helt till mig efteråt av adrenalin. WOW.

Alla konserter borde börja med filmvisning sådär, byggde upp en väldigt bra stämning. 

Efteråt var vi tvungna att göra något av vår överskottsenergi så vi svängde iväg till Kødbyen och träffade Frallans kompis Emiilije + påhälsande pojkvän. 

Vi var på Mästaren & Lärlingen och Jolene och KB18. Kødbyen är lite märkligt för det är liksom som en stor parkeringsplats med lagerlokaler och så några färgglada små partyhålor. Känns som att vara i ett TV-spel.

Jag är väldigt sällan ute. Detta var (förutom Åre) första gången jag röjde lite 2018. Det är helt enkelt inte ett av mina största intressen och jag prioriterar alltsomoftast att må bra, gå upp i tid, yoga osv. Samt att vara klar i skallen. Och att stå och trängas mellan olika rum och spilla drinkar på människor som försöker se coola och snygga ut är ofta övervägande jobbigt snarare än kul.

MEN jag älskar att dansa.

Så vi dansade. Och dansade.

Sedan åkte vi hem och åt ännu mer sötpotatisgryta. Vi sov in på ljusa dagen och Franziska väckte mig med en kall sheet mask (en trendy sorts ansiktsmask som är som en tygbit dränkt i bra grejer (varför jag nu förklarar det för er, ni är nog mer med i beauty-gamet än jag!)) direkt från kylskåpet. 

Ett perfekt avslut på en perfekt fredag helt enkelt. 

]]>

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer