Min resa inom yogan – del 3

av Stina

Läs del 1 och del 2 här och här.

Hösten 2015 fick jag en förfrågan av ett nystartat gym att hålla yoga. Gymet skulle heta Fightbox och sysslar förutom yoga främst med cirkelträning, fightfys och thaiboxning. Jag berättar mer om Fightbox i ett senare inlägg!

Efter konsultation med några yogalärarvänner tackade jag ja med inställningen ”I teach what I know”. På Fightbox är det mycket nybörjare på yoga, så jag tog mig inte an positioner som jag kände var utanför mitt kunskapsområde anatomiskt. Jag har nu varit där i mer än 1,5 år och hållit klasser nästan varje vecka, och har lärt mig så otroligt mycket. There is so much learning in teaching. 

Jag åkte på yogaresa till Costa Rica med Yogiakademin och träffade fantastiska människor. Sedan tog jag min examen från Handels och började jobba på en varumärkes- och designbyrå.

Året därpå åkte jag till Indien igen. Ett par dagar innan jag skulle åka fick jag reda på av en slump att Yogiakademin var på samma plats, med mina favoritlärare Josefine och Anna. Det kunde inte vara en tillfällighet! Självklart hoppade jag på deras program på plats, och hade den bästa och starkaste reseupplevelsen hittills i mitt liv.

Enkel men fantastisk indisk-ayurvedisk mat. 

Fram tills nu hade jag inte vågat säga rakt ut att jag var yogalärare, och höll nästan mina klasser i smyg. Det var som om jag kände att jag inte förtjänade det epitetet än, trots att jag hade hållit i mer än 60 klasser totalt och fått mycket positiv feedback av elever. Kanske har det att göra med den där kritiken inom yogavärlden som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

Första kvällen i Indien efter en magisk yogaklass fick alla i gruppen berätta vad de hette och hur mycket de yogat. Jag sa att jag heter och Stina och har yogat rätt så mycket. ”Och så är Stina yogalärare” sa Josefine på Yogiakademin till hela gruppen. Den kommentaren blev på något vis förlösande, som ett erkännande, och gjorde att jag fick självförtroendet att våga vara ärlig mot mig själv om att detta verkligen var min passion och någonting jag ville göra. 

Foto: André Bånghäll

Foto: Linus Holmsäter

Sedan dess har hållit fler klasser, både på Fightbox och frilans på event och företag. Om tre veckor genomför jag äntligen en längre utbildning, och blir en certifierad yogalärare av Yoga Alliance. Däremot tror jag att jag är tryggare med att börja undervisa nu med mycket praktisk erfarenhet, än vad jag hade varit om jag bara gått en utbildning. Kombinationen blir nog ultimat. Vägen hit har inte varit spikrak, och den som har krånglat till den och saktat ner den har bara varit jag själv. Jag är däremot glad att det har fått ta den tid det tog, jag har lärt mig mycket på vägen och känner mig verkligen säker på att det är rätt sak för mig. Nu är jag mer peppad än någonsin på att sprida det här vidare!

Kram!

Följ mig gärna på Instagram.

]]>

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer