Min resa inom yogan – del 2

av Stina

Del 1 hittar ni här. 

Obs: detta är inte en kronologisk beskrivning av mitt liv, det är många saker jag utelämnar. Men det som nämns är viktiga milestones som formade mitt intresse för yoga. Nu kör vi del 2!

I mitten av min utbildning började jag jobba på ett nystartat bolag. Jag var med så tidigt att grundaren av bolaget senare utsåg mig till medgrundare. Det var en dryck som heter NOA Relax & Focus (tidigare NOA Relaxation) och som med naturliga aktiva ingredienser bidrar till minskad stress och ökat fokus. 

Via NOA träffade jag många inspirerande personer (inte minst Noa Fridmark själv), som visade mig att det finns alternativa vägar att gå där man följer sina värderingar och inte sin inre strateg (eller framtida plånbok). Jag vågade doppa tåspetsen i det okända, och fick så mycket tillbaka att jag inte ville vända om. 

Genom att arbeta med NOA Relax & Focus blev det tydligt igen att yogan var viktig för mig. Syftet med produkten resonerade med yogan: att ta en paus och fokusera inåt. Jag anordnade många yogaevent i PR-syfte. Genom det träffade jag yogaläraren Anna Gordh Humlesjö, vars stil jag älskade och som blev både en vän och något av en mentor när jag började känna att jag själv ville ta steget att börja undervisa. 

Läs mer om Anna här.

Jag reste till Indien på yogaresa med min mamma. Det var 15 damer på 50+ och så jag. Det låter klyschigt, men Indien är yogans hemland, och det är en speciell känsla att vara där. Här ser ni ett visuellt exempel på hur jag har utvecklats sedan dess. Det viktigaste är däremot inte en snyggare urdhva dhanurasana (eller hel brygga) utan att jag påminns om allt jag har lärt mig sedan dess. 

Hemma började jag en konsekvent yogapraktik. Blev trött på att bara yoga i gymmiljö så skapade ett program hemma. 

Här är första gången jag träffade Josefine Bengtsson. Hon var på Handels för att promota sin Pop-up Yoga hon höll på med då. Inte visste jag då att hon skulle starta Sveriges coolaste reseföretag Yogiakademin och att jag skulle åka med på två (minst) av hennes resor. 

Sedan tog jag klivet till en riktig yogastudio. Jag skojade lite om alla inspirational quotes, men faktum är att jag ändå älskade stämningen och djupdykningen under klasserna. Min första studio var Urban OM, sedan har jag testat ett antal andra. 

Åkte på en kort men magisk yogahelg till Hälsingland och yogade med Hanna Backman. Jag älskade hennes stil med att blanda yogisk filosofi, värme och humor. Då var första gången jag klarade ett huvudstående. Så glad att det finns på bild! Man ser på mitt ansiktsuttryck hur exalterad och chockad jag är! Hanna startade sedan en mysig studio i Solna som heter Little Peace

Yogan blev en allt större del av mitt liv, och snart skulle det komma ett förslag som jag bara inte kunde tacka nej till…

]]>

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer