Min Australiensiska jul

av Stina

Försöker blogga från ett toksegt internet i Fremantle utanför Perth. Bor på ett gammalt fängelse som var aktivt ända till 1991. Så mäktigt och lite kusligt. Vi bor i en gammal cell, och snart ska vi gå på historisk guidad tur i en bevarad fängelsebyggnad.

Men tänkte också dela med mig av vad jag gjorde på julafton!

Började med en oortodox julfrukost i Albany bestående av smashed avo med valnötter och massa frukt! Blir alltid så missvisande när jag fotar mina tallrikar, för efter denna bild åt jag två mackor till och kanske tre gånger så mycket frukt.

Sen packade jag en snackspåse med det vi hade kvar och satte mig i bilen. Nästan fem timmar skulle vi köra för att komma fram till Perth. En liten skitsträcka med Australienmått mätt haha.

Australiens röda jord färgar både skor, fötter och bilen. Har ännu inte googlat vad den består av.

Detta är mina bästa snacks at the moment! Kokosvatten som är mycket billigare än i Sverige, och date rolls som bara består av dadlar + mandlar. Eller kokos beroende på vilken smak du väljer. Dadlar är både sött, gott och nyttigt – bästa kombon.

Redan vid lunch var vi framme i ett julpyntat Perth!

På hotellet hade de någon slags apertif med free flow på bubbel och småmat. Jag och pappa skålade för julen utan julkänsla. Mannen i bild bakom mig var en annan gäst som hade tagit på sig att fylla på de andra gästernas glas. Skönt när någon tar ansvar! Och lätt att vara generös när det är gratis. Även fast man visste att han inte betalat mer än oss gillade man honom instinktivt. Kvällen efter bar han istället klänning och en grön peruk och hade bytt namn till Tulula.

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer