Inspirational quotes levererade av naturen

av Stina

När vi körde från Melbourne till Southern Australia stannade vi vid The Twelve Apostles igen. De var ännu mäktigare andra gången jag såg dem. Förra gången var på vår vanlife-roadtrip som går att läsa om HÄR.

Denna gång slog det mig att apostlarna bara var åtta. Den senaste föll tydligen så sent som 2005. Men hindrar det dem från att kalla sig de tolv apostlarna?

No way.

I guideböcker, bloggar och reseguider kallas de för The Twelve Apostles. På vägskyltar, kartor och diverse informationstavlor kallas de för The Twelve Apostles. Jag fnissade till när jag bara räknade dem till åtta. Det är det mest inspirerande jag sett på länge. Naturen ba fuck this shit nu säger jag att jag är tolv stycken, lurar hit folk, levererar så gott jag kan givet förutsättningarna och fortsätter att vara poppis.

Det får mig att stå på mig. Att inte hela tiden leva efter mottot ”under-promise, over-deliver” som jag fått lära mig att man ska för att inte göra någon besviken eller behöva skämmas. Det finns ju en poäng i att ”over-promise”. Speciellt för kvinnor. I lönesamtal har många kvinnor jag pratat med sagt att de inte vågade be om en hög lön eller viss titel, för tänk om de inte kunde leva upp till det sen? Även jag har känt så.

Jag ska försöka inspireras lite mer av The Twelve (Eight) Apostles. Inte ljuga om att jag är någonting annat, men bete mig lite mer som att jag redan är där jag önskar att jag vill hamna. Och lita på att jag kommer att kunna leva upp till det sen. En sak är iallafall säkert: om du börjar snacka ner dig själv (”äh jag är bara åtta apostlar, inget märkvärdigt..”) så kommer du aldrig att få möjligheten att prova.

Så där. Ett tyst motivational Ted Talk av naturen right there.

0 kommentarer
2

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer