Hello Southern Australia!

av Stina

Efter Great Ocean Road väntade en riktigt lång körning mot nästa stopp: Robe. Tror vi körde i sex effektiva timmar. Men stannade iallafall i småstaden Warrnambool som jag hela tiden uttalade Warambol för att ett ställe i Indien där jag varit heter det. Inte helt olikt!

Hittade ett förvånansvärt ambitiöst café och åt en sorts ”wellness bowl” med söt chiapudding, kokos, frukt och vad som smakade som kaksmulor. Dessutom: kombuchagelé. Innovativt! Dock är gelé min least favorite konsistens så gjorde ej vågen.

På eftermiddagen passerade vi gränsen från delstaten Victoria till Southern Australia (SA), och anlände framåt middagstid i Robe. Robe är en stad som tydligen hade stor potential på mitten av 1800-talet. Det blev en av landets viktigaste hamnar och allt blomstrade. Dessutom tog de emot hundratals utlänningar (mestadels kineser) som därifrån vandrade otaliga kilometer till en obevakad gräns mot Victoria för att vaska guld. Man tänker att Robe skulle kunnat bli Australiens hotpot!

Så blev det dock inte. Olika tillfälligheter ledde till att Robe stannade av och blev en sömnig liten stad. Men med väldigt vacker natur!

Folk hetsar upp sig över Great Ocean Road och åker i busslaster, medan detta är minst lika enastående och inte en själ i sikte.

Vi bodde i det som tydligen var Robes äldsta hus?? Från 1845 eller något sånt. Australien är ju faktiskt bara en bäbis. Äntligen fanns det kök så vi lagade egen mat bestående av min favorit krämig citronrigatoni med broccoli, svamp och valnötter. Saknar Oatly…

Huset var som ni ser inte byggt för oss. Det fanns ingen mobiltäckning i Robe och wifi låg nere, så vi spelade Beatles på en knastrig boombox och läste en gammal Australiensk skvallertidning om olika brittiska kungligheter de är besatta av.

Psst. Följ mig på Instagram och Bloglovin.

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer