Ett foto i timmen: Livet i Melbourne

av Stina

Innan jag åkte ifrån Stockholm gjorde jag ett inlägg där jag tog ett foto varje timme. Jag satte helt enkelt timern och fotade det som var just då, utan filter. Det blev både osminkat, sminkat, glädje, tårar, stolthet och trötthet som kom med på bild.

Tycker det är ett ganska mysigt koncept, och bra för att visa alla sidor av livet!

Nu kommer en Melbourne edition av upplägget, från onsdag förra veckan.

07.30
Sitter i vardagsrummet i Fitzroy och är redo för podd! Klockan är 21.30 i Stockholm och A-K är fast på en middag, så vi skjuter upp poddandet en timme. Livet som distanspoddare är inte alltid helt enkelt.

08.30 
A-K är redo och vi spelar in ett pangavsnitt om katter, ex och porr. De jag bor hos stökar runt i köket bakom så senare måste jag klippa bort en herrans massa klirr. Veckan efter får jag istället sitta i killens hemliga musikstudio i källaren som luktar gräs (vilket besvarar så många frågor). Lyssna på avsnittet och joina vårt Facebookcommunity Give a Fuckers vetja!

09.30
Podderiet fortsätter. Det var min tur att klippa avsnittet så började litegrann direkt efteråt.

10.30
Frukost! På senaste tiden har min rutin varit grejerna ovan. Dricker varmt vatten med äppelcidervinäger, honung och gurkmeja. Låter kanske inte så gott? Men jag gillar det och min mage likaså. Prova vetja?

Sedan gör jag en slags gröt med mandelmjölk, müsli och lite granola. Micrar kort så det bara tillagas lite grann. Blandar sedan i lite kokosyoghurt, lite mer müsli (olika konstistenser är key för en bra gröt) och toppar med banan och mango.

11.30
Sitter kvar efter frukosten och jobbar/pluggar/bloggar. Ibland blir det en liten mix av allt. På mig har jag två favoriter jag levt i hela hösten: dessa prisvärda jeans och den perfekta vita t-shirten (adlinks via Apprl).

12.30
Samma sak timmen efter.

13.30
Lunch! Första portionen av ugnsrostad potatis, sötpotatis och broccoli med massa avo och hummus. Avslutade med lakrits.

14.30
Promenerar till Melbourne Business School för ett möte med min lärare i Innovation. Vill snacka med honom om en företagsidé jag har.

15.15
Första 20 minuterna pratar vi bara om fotografi och jag får prova hans objektiv på min kamera. Älskar det och vill ha samma!

16.30
Möte avslutat (med tillhörande kombucha och sötsak)!

17.30
Jag och Albin går på en lång promenad. Jag är ganska låg av någon anledning. Dels får att man bara har sådana dagar ibland, dels för att det är varmt och jag har för mycket kläder, och dels för att jag fick lite reality checks om det här med att starta eget. Det är inte direkt negativa nyheter jag fått höra, men insåg att den roadmap som jag planerat efter kanske inte är den bästa. Känner mig därför lite förvirrad och planlös.

18.30
Blir ännu mer låg för att yinklassen på Good Vibes Yoga är fullbokad och jag får gå på vinyasa flow. Ett otroligt litet problem, men med mitt svaga humör känner jag VERKLIGEN INTE för att vara stark och flowa. Vill bara vila.

19.30
Klassen var fantastisk och jag är en ny människa. Halvvägs igenom kommer jag på mig själv med att le rakt ut i luften. Yoga har verkligen en förmåga att röra upp energier till ytan och sedan låta dem sjunka ner i nya formationer. Lite som en snökula. Det kändes som att jag var fast i negativitet och självkritik innan, men plötsligt känns allt lätt igen.

20.30
På väg hem föreslår jag en spontan pizzadate när vi går förbi ett ställe. Det visar sig vara en 100 % vegansk pizzeria som heter Red Sparrow och som senare blev min favorit. Jag kan såklart inte välja alls men det slutar med en klassisk pepperoni pizza som var helt stört god. När min kompis Oscar hälsade på en vecka senare fattade hann inte ens att den var vegansk förrän efteråt när jag sa det. Albin tog en vit variant med champinjoner, tryffel och parmesan.

21.30 är vi nog hemma igen men det har jag ingen bild på.

Så här har ni en dag i bilder! Som vanligt både upp- och nergångar. Precis som livet är.

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer