Ett foto i timmen (ensamdag i Canggu, Bali)

av Stina

Idag tänkte jag ta med er på en dag i mitt liv. Varje timme från när jag vaknar till när jag somnar på vad som händer just då. Fotade för några dagar sedan då jag var stark och kry (idag är jag febrig och hängig…).

Dagen visar hur det är att vara ensam tjej i Canggu, men också behöva få shit done (jobb/plugg etc). Så är du här för enbart semester ser det nog lite annorlunda ut!

HÄNG ME!

7.00

Vaknar av mitt alarm 06.40, drar på mig träningskläderna, dricker två glas vatten och promenerar till Odyssey Mvmt för ett träningspass. Är inte denna utsikt underbar. Soluppgång bland risfälten slår allt.

Jag bor ungefär 7 minuters promenad bort så behöver inte åka moppe. Skönt. Försöker undvika det i den mån jag kan.

8.00

Träningen klar och är trött men glad. Vi körde ett pass som kallas momentum och är cirkelträning med explosiva övningar blandat med vila.

Not your average gym. Cirkelträning osv på nedervåningen och utomhuas och så yoga på övervåningen.

9.00

Efter en dusch är det äntligen frukost mmmm. Det här är Putu och Iluh som jobbar där jag bor och är helt underbara.

Själva frukosten går inte av för hackor heller: fruktsallad, granola, banan pancake, jordnötssmör, juice och te. Men avokadotoast är min favorit så det blir det imorgon igen istället för pannkaka.

Medan jag äter tittar jag på lite klipp från senaste Melodifestivalen (sorry not sorry), men främst Bröderna Norbergs Youtubekanal där de ska gissa hur låtarna kommer låta. Förvånansvärt träffsäkert och väldigt kul!

10.00

Efter frukosten är uppäten (ca 9.30) skiftar jag fokus till min masteruppsats. Jag behövde få ihop min studie som jag ska skicka ut, och utgå från akademisk teori för att kunna bestämma utformningen av frågorna och stimuli.

11.00

Batteriet på datorn dog så fortsatte med samma sak inomhus i sängen. Efter ett tag hade jag dock ett utkast jag kunde skicka till min handledare. Blev lite peppad för insåg att min uppsats kommer handla om något jag själv tycker är galet intressant! Om man ska lägga 30 högskolepoäng på något måste det tamefan vara intressant. Ska berätta snart när jag landat lite mer i utformningen.

12.00

Dags för paus! Sol + bad + bok. Läser en biografi av superentreprenören Elon Musk och är betagen. Både fascinerad och förfärad. En av världens mest visionära personer med en imponerande allt-är-möjligt attityd som spräcker gränser, men samtidigt en hänsynslös, empatifattig arbetsnarkoman.

Hur är boken då? Ett plus för en intressant studie av mänskligheten, teknologi och psykologi. Ett minus för nörderier av hur olika killingenjörer pratar om olika detaljer gällande jobb och motorer.

MINA SMÅ FLICKÖRON BEHÖVER INTE HÖRA SÅNT KOMPLICERAT PRAT! Skoja. Men det finns en gräns för hur mycket Silicon Valley-kille-navelskåderi man mäktar med.

13.00

För lunch promenerade jag hela vägen till Green Guru för en smoothiebowl deluxe. Svetten rann så att solglasögonen gled av från näsan. När jag kom fram hade jag glömt plånboken ¯\_(ツ)_/¯

Först ville jag tycka synd om mig själv, men lösningsorienterad som jag är beställde jag mat från Shady Shack via appen Go-Jek (Indonesiens Uber) som kom till mitt boende när jag svettpromenerat tillbaka.

Nori Bowl med japanskt ris, tofu, misodressing etc etc och så en Raw Choc Vegan Cake för det tyckte jag var på sin plats efter plånboksfadäsen.

14.00

Poddtajm! Jackade in lurarna och ringde A-K som precis vaknat i Stockholm. Vi poddade om en massa intressant som finns uppe nu under avsnittet Motgångspodden. Give a Fuck-podden finns nu på Spotify hörrni?? Så smidigt.

15.00

Färdigpoddat! Såsade lite innan jag tog mitt pick och pack och begav mig iväg. Så bilden är nog tagen närmare 16 för att vara ärlig.

16.00

Trillar in på Tropical Nomad som är ett co-working space jag skrivit om förr. 

17.00

Eftersom jag uppsatsat så duktigt på förmiddagen passade jag bo att skriva lite blogg och klippa podden. Mörka moln drog in och åskan mullrade så att hela byggnaden skakade. Ungefär.

18.00

17.30 gick jag på yoga. Bilden är tagen efter klassen så lite senare än 18 men jag yogade ju liksom klockan 18 ni förstår. Det var så mysigt med regnet utanför, men jag var lite låg på energi just denna dag så önskade att det varit färre utkatasana (chair pose) och mer balasana (child’s pose).

Efteråt hade regnet avtagit och himlen var rosa av solnedgång.

19.00

Vägg i vägg med yogan ligger en av mina favoritrestauranger: Lola’s Cantina Mexicana. Jag har varit här så många gånger att alla i personalen hejar på mig och jag har lärt känna ägaren. Det är en mysig plats för ensammiddag och de har vasst wi-fi.

Jag åt favoriten Taco Salad Bowl som är en skål gjord av tortilla (sustainable packaging right there!) fylld med kryddat ris, sallad, cripsy tempeh, guacamole, pico de gallo, bönor, cashew cheese. Tricket är att först äta lite, och sen slå sönder skålen och äta allt som nachos. Till det tog jag elote, det vill säga mexikansk majs. Mmmmmmm.

20.00

När jag kom hem tog jag ett kvällsdopp i poolen. En av mina favoritgrejer att göra efter en lång dag.

21.00

Lite senare på kvällen gick elen i hela Canggu och därmed wi-fi. Fick ett ljus men det var för mörkt för att läsa. Hade lyckligtvis batteri och 4G på mobilen så ringde Albin och berättade om min dag. Han kändes nära och långt borta på samma gång.

Läs mer här:

Ett foto i timmen: Stockholm
Ett foto i timmen: Melbourne

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer