Dag 3 i Melbourne: skaffa sig rutiner, äta läskig ost och börja yoga

av Stina

Nu är jag inne på tredje dagen i Melbourne. Jag har känt mig lost, jetlaggad och glad. Men glad på ett känsligt sätt. Kommer jag gilla det här? Är staden för mig? Kommer jag lära känna några?

Vädret just nu är som en aprildag i Sverige men med lite starkare sol. Det växlar snabbt mellan sol, moln och regn – något som staden är känd för. I oktober kommer det snabbt börja bli varmare. 

Vi har promenerat runt mycket. Områdena kring Fitzroy och Collingwood är inte direkt vackra. Det ser ut som en gammal sliten cowboystad i hippieskrud. Men det är ändå rätt mysigt. Ofixat och färgglatt. 

Och trendigt.

På vinaffären stod det ”Due to very high demand on craft beer, we are currently out of stock”. Många grejer är nästan som en hipsterparodi, vilket jag ändå trivs i. 

Vi börjar få lite rutiner, vilket känns som steg 1 till att känna sig hemma och börja ”äga” att man faktiskt bor i en stad. Exempelvis har vi bunkrat upp köket med frukost/mellanmål. Eftersom jag varit så jetlaggad vet jag aldrig när jag blir akuthungrig – därför har det varit smidigt att slänga ihop lite comfort food på studs. Under spenaten är det en macka med hummus och avokado. I skålen är havremjölk, granola, banan, jordgubbar och jordnötssmör. 

Har ni läst att det varit jordgubbsskandal i Australien? Någon galning har stoppat nålar i jordgubbarna, vilket har gjort att min mataffär 1) hade plockat bort 3 olika varumärken och 2) sålde ut paket för 1 AUD styck (ca 6,4 kr). 

Dessutom har vi lagat vår första middag hemma: pasta, pesto, pinjenötter, rödvin och vad jag trodde var en lagrad parmesan men tydligen var någon annan läskig ost. 

Idag signade vi upp oss för en månad på en yogastudio i området, och gick på en första klass. Det var helt underbart efter den långa flygresan och de första dagarna av jetlag. Studion heter Power Living och har både yoga i vanlig temperatur och i varma rum (ca 32 grader). 

Är så glad att ha sått första fröet till en yogarutin här. Det får mig direkt att känna mig lite mer hemma. 

Lots of love,
Stinza

]]>

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer