Att fira jul utan kärnfamilj

av Stina

Ho ho ho! En vecka kvar till julafton! Hur är det möjligt? Har på något vis missat hela den där julnedräkningen. Fick för första gången lite hemlängtan när jag såg alla luciatåg, julbak och glöggmys. Hoppar gärna över själva julafton och nyår, ändå bara hets och press och höga förväntningar. Men den där nedräkningen insåg jag precis att jag ändå tycker om. Förväntan är ofta härligare än utfallet, visst?

Denna vecka laddar jag inför julafton med pappa i Western Australia (WA). Snart ska vi hämta upp en bil i Perth (eller Fremantle som ligger i närheten) och köra till Margaret River. Sedan ska vi hänga runt och explora. Margaret River är känt för mycket vingårdar och vackra stränder. WA är tydligen galet stort och vi kommer bara hinna med en bråkdel innan vi är tillbaka i Perth på julafton. Då kommer kanske Albin också från Sydney!

Vi får se vad vi hittar på själva julafton. Är inte särskilt tradition- eller datumbunden. Kanske har det att göra med att jag är ”skilsmässobarn” (haha låter alltid så hårt) och traditioner och datum alltid har varit upphackade? Får en känsla av att de som ÄÄÄÄÄÄLSKAR julen mest och firar varje advent slaviskt är från kärnfamiljer.

Håller min teori? Vore ju spännande isåfall. Berätta gärna om du älskar traditioner/datum och huruvida dina föräldrar är gifta! 

Hur som haver, God jul till er alla, oavsett familjekonstellation <3

1 kommentarer
0

1 kommentarer

Karin december 17, 2018 - 23:55

God Jul min älskade dotter och finaste vännen pappa Pehr. Älskar er av hela mitt hjärta och det är större än allting annat och tror att många ”kärnfamiljer” har sina egna små eller stora sprickor i Juletid men det håller man tyst om. Vi som lyckats hålla ihop i våra hjärtan trots yttre synliga skilsmässor och så vi har en aldeles egen tradition…att vi finns med varandra fast ibland från andra sidan jordklotet.
Traditioner kan alltid börja om-det kallas frihet som inte är villkorad. Nu drar din mor och bror till Åre och firar Jul med Spa, god mat och skidåkning. Vem vet kanske det blir vår Jultradition….alla är välkomna. God Jul 🤶😘⭐️

Reply

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer