Mobilfri egentid

av Stina

Igår lördag hade jag en heldag med Sandy och ett härligt gäng kvinnor. Först yogade vi med mig, sedan frukost, sedan workshop, sedan cirkelträning, sedan lunch, sedan skivstångsteknik och sedan dans. Puh!

Dansen hette AfHo och var blandning av afro och house. Jag trodde att jag inte gillade koreograferad dans men detta var helt SJUKT kul och perfekt för en flängis som jag. Önskar att jag vågat prova dans tidigare, men nu ska jag iallafall börja gå lite på House of Shapes tänkte jag. 

Efteråt åkte jag hem och stängde av mobilen. Kändes som ett bra avslut på en intensiv vecka med reklambyråjobb, lansering av Color Cone, poddinspelning, yogaklasser och heldag med träning. 

Albin var borde så la mig i soffan med mat jag var sugen på: vattenmelonsallad, halloumi, vaniljglass med jordgubbar och kakaonibs etc.

Här är ett busenkelt recept på den goda salladen:
Kall vattenmelon i kuber
• Hackad färsk mynta
• Rostade och saltade cashew
• Fetaost
• Lite svartpeppar
Blanda och njut!

Kollade på Netflix egna highschool-filmer (To all the Boys I’ve Loved Before var mys och kravlös) och la mig sedan och läste Brotopia i sängen innan jag släckte lampan vid 22 mmmm perfekt lördag. 

Jag bestämde mig för att hålla mobilen avstängd och utanför sovrummet. Vaknade vid åtta. Hade nackspärr från allt huvudslängande på dansen. Ignorerade mobilen. Tog på mig baddräkt och traskade ut. Tänkte panta massa flaskor men maskinen var trasig så gav bort dem till en man som rotade i soporna.

Gick ner till Vinterviken och badade (bilden är obviously från ett annat tillfälle). Simmade ut till flytbryggan en bit ut och la mig på rygg. Kisade mot solen. Hörde barn skratta. Var ensam. Var frånkopplad. Var lycklig.

Inte för att någonting var annorlunda, utan för att jag fick tid att känna. Tid att observera. Som ett vakuum i livets fart och fläkt. 

Jag kommunicerar och jobbar i mobilen. Jag har fyra Instagram-konton att uppdatera. Jag har 6 aktiva mailkonton. Jag har kameran. 

Jag kommer inte att dra ner på tempot, men ska börja hitta dessa små luckor av teknikfrihet.

Mer offlinetid står på min semesterplanering.

1 kommentarer
1

1 kommentarer

Elisabeth juli 1, 2019 - 10:37

Vilken härlig helg det låter som! Jag försöker också bli bättre på att lägga ifrån mig mobilen men det kan vara svårt ibland. Tror jag behöver hitta sätt som gör att jag (till en början iaf) tvingas att inte titta på den (typ inte ta med den till soffan/sängen), för att det sedan allt eftersom kanske blir lättare att inte titta på den eller ta upp den även om en har den i närheten. Hur gör du för att få mer offlinetid?

Reply

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer