Så här gör du bästa Nutellapizzan med bär, kokos och swirl!

av Stina

I torsdags var jag och A-K (parhäst i Give a Fuck-podden som ni vet vid det här laget!) på pizzerian Slice of New York för att vår gulliga kompis Pontus bjudit dit oss.

Alla bra pizzerior kräver sin röda matta tycker jag.

De säljer slices istället för hela pizzor. Vanligtvis dubbelt så stora som dessa, men mindre idag så man kunde prova alla. Testade alla fyra vegetariska och HOLY MOLY vad goda. Tunn superkrispig botten som stod rakt ut istället för att sladdra, och en hemlig ostblandning av tre ostar som smakade mmmm. Verkligen New York i en slice.

Favvon va faktiskt Flat Iron till höger som bara var tomat och ost, fast jag brukar tycka margarita är tråkigt. Så enkelt men så gott???

Den vänstra med tryffelmajjo va iofs inte fy skam heller.

Sen fick vi göra egen pizza i köket! Vi valde att göra en dessertpizza eftersom vi redan ätit oss mätta på de matiga varianterna. 

Först tunnade vi ut en bit långjäst deg med semolinamjöl. Jag vände den som ett proffs (nåväl) till plåten. Sen rollade vi den med detta tortyrredskap för att slippa luftbubblor i degen. Gissar att det borde funka lika bra med typ en gaffel.

Pensla med olivolja för krisp och sedan skjuts in i ugnen på förgräddning!

*Paus för energikontroll med pizza*

En av ägarna, Johanna, var till och med klädd som en pizza visst??? Så fint.

Sedan bredde vi ut Nutella och skar i bitar. Efter det är det fri konst! Blåbär, kokos, citronmeliss och en swirl av vaniljsås åkte på. 

Voila! Så vackert och gott! Ser mer avancerat ut än vad det är också. Den tunna krispiga degen är key för efterrättspizza. 

Kanske perfekt att testa denna söndag?

0 kommentarer
1

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer