”Det är väl bara att gå på toa?”

av Stina

Det finns saker man pratar om. 
Det finns saker man inte pratar om.
Och så finns det saker man pratar selektivt om.

Ett exempel på det sista är det här med magen. Absolut, många kan säga att de har ont i magen, äter probiotika för tarmflorans skull eller något annat som handlar om matsmältningen. Men det där om var som egentligen händer, det är vi gärna tysta om. Speciellt kvinnor.

Istället håller vi in magen. Äter mat på språng. Är livrädda för att någon ska missta vår food baby (i.e. normal mage efter måltid) för en real baby. Håller gaser på insidan tills vi får knip. Provar olika dieter. Kommer med bortförklaringar till alla, till och med våra partners. Undviker vissa tillställningar där det inte finns ordentliga toaletter.

Magproblem is real, och uppemot 20% av alla kvinnor i Sverige har IBS. Många vet inte ens om det! Läs om hur jag upptäckte min HÄR. Det påverkar livet i olika grad – allt från lätt obehag till att det i princip gör en sjukskriven.

De senaste två veckorna har  A-K haft ett krig på insidan, och i vår senaste podd ringer hon min 24/7 IBS Help Line. Vi delar erfarenheter, tips och resurser och är inte selektiva med vad vi pratar om. Kanske känner du igen dig?

Vad är dina bästa knep när magen bråkar?

Finns på Acast och Poddcaster! Joina även vårt Facebookcommunity Give a Fuckers.

0 kommentarer
0

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer