Företagsyoga

av Stina

När jag är i Sverige håller jag gärna företagsklasser på förfrågan och har tidigare varit hos bland annat McKinsey, AWB, Tipser och Barnsjukhuset Martina.

Yoga jobbar med den fysiska kroppen i såväl styrka, stabilitet och flexibilitet. Man kan säga att den blir en motvikt till vår framskenande ”chair culture”: problem och skador vi drar på oss genom stillasittande i stolar och hur vi hänger framåt med axlarna över tangentbord (”keyboardasana” som det skämtsamt kallas), mobiltelefoner och bilrattar.

Dessutom lugnar yoga nervsystemet, sänker blodtrycket och påvisar därmed positiva effekter mot stress, vilket förbättrar medarbetarhälsan och kan leda till färre sjukskrivningar enligt en studie från Karolinska Institutet. Andra studier har även visat att en meditation- och yogapraktik hjälper chefer att fatta bättre beslut*.

Jag anpassar yogaklasserna helt efter arbetsplatsens behov och nivå. Alla är välkomna att delta – nybörjare så som erfarna, äldre så som unga. Vi för alltid en dialog mellan tillfällena vad som önskas och hur vi kan göra ett optimalt upplägg.

Klasserna kan ske på arbetsplatsen (det enda som behövs är lite space och yogamattor (som finns att köpas för en ganska billig peng)) eller på en studio i närheten. Det kan vara allt från ett engångstillfälle (varför inte på kick-offen?) eller kontinuerligt, vilket såklart rekommenderas för att få ut så många fördelar som möjligt.

Vill du ha yoga på din arbetsplats? Kontakta mig på stina@stinza.com.


*Källa: Lychnell, L. (2017). When work becomes meditation: How managers use work as a tool for personal growth. Journal of Management, Spirituality, and Religion. 

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer