Min hudvårdsrutin = vad som finns i mitt badrumsskåp!

av Stina

HAHA. Haha. Ha. 

Okej, så här är det. EN (1) person frågade faktiskt. Och dessutom har jag börjat tycka hudvård är himla kul. 

Så tänkte att ni skulle kunna få följa med in i mitt badrumsskåp?

(Ber på förhand om ursäkt för kassa bilder men det var kasst ljus i badrummet!)

Det är den nedre hyllan vi ska fokusera på, som innehåller både min ”PM routine” (kvällen) och ”AM routine” (morgonen). Ibland hinner/orkar jag inte med alla stegen, men tycker det är mysigt och gör gärna. Vi börjar med kvällen:

PM Routine

1. Cleanser

Jag använder en cream cleanser från Esse. Esse är ett probiotiskt huvårdsmärke från Sydafrika som jag fick testa på salong under en ansiktsbehandling. Älskar alla deras dofter – 100 % salongkänsla! Produkterna är dessutom rättvisemärkta, ekologiska och veganska. Säljs inte på vanliga affärer utan salonger och vissa återförsäljare. Många produkter använder prebiotika och probiotika för att huden, precis som magen, innehåller en bakterieflora som behöver boostas. 

Jag masserar in rengöringen med en pryl från Foreo som heter Luna 3 (adlink via APPRL). Luna har små skonsamma hår i silikon som vibrerar och därmed masserar huden, skapar cirkulation och exfolierar skonsamt. Tycker att rengöringen fungerar så mycket bättre med Luna än när man bara slabbar på med händerna lite slarvigt. Dessutom blir det som en liten mindfulnesstund av self-care. Luna är appstyrd och jag har ställt in på 90 sekunder och en viss hårdhet i vibrationerna. 

2. Toner

Efter rengöringen sprayar jag toner över hela ansiktet och torkar bort överflödig smuts och smink med en bomullsrondell. Denna från ACO (adlink via Adtraction) är prisvärd och does the trick. 

3. C-vitamin!

Nu kommer layering av lite olika produkter! Layering är ett uttryck jag precis lärt mig, och handlar om att man tar de lättare produkterna underst och jobbar upp mot de tyngre och fetare för maximal effekt.

Först ut är ett C-vitaminserum av K-beautymärket It’S Skin. Denna heter något så racerbilsaktigt som Power 10 Formula VC Effector (adlink) och sjunker fint in i huden för att motverka pigmentfläckar och bidra till en jämnare hudton med mer lyster. Precis börjat så vi får se men den luktar underbart av citronmarängpaj och har underbar konsistens.

4. Nattserum med olja

Efteråt har jag ett nattserum från L’Occitane. Det är till för att ha under natten för vårdande och återställande. Det är nämligen under natten huden reparerar sig själv. En naturlig produkt med små gyllene bubblor som smälter på huden. 

5. Ögonkräm

En fräsch och lugnande gel från ekologiska Estelle & Thild (adlink). De gör för övrigt mycket bra saker. 

5. Återfuktande kräm

Även här från Esse: Rich Moisturiser! Mmm doften. En tjock härlig kräm som känns som den gör sitt jobb!

Detta har ju inget med huden att göra men tandborstning är ju A och O som ni vet. Använder eltandborsten Issa från Foreo och det bästa med den är att en laddning håller ETT HELT ÅR. Helt otroligt. Innan stannade eltandborsten alltid MITT I tandborstningen var tredje dag ungefär. Eller på semestern när laddaren inte var med. Ser fram emot mitt nya liv med Issa!

Borsten ramas in av samma silikonstrån som på Luna, och se är till för att vara skonsammare mot tandköttet. 

AM Routine

1. Serum

Efter att jag splashat kallt vatten på ansiktet (eller duschet) lägger jag på ett serum, nämligen Hydration Serum från svenska hypade Verso (adlink). Det innehåller vitaminen niacinamide som stärker hudens skyddsbarriär och motverkar förstorade porer. Just niacinamide är ett ämne jag läst om som är belagt med forskning. På 1700-talet fick spanska bönder brist på just niacinamide (vitamin B3) och de fick extremt torr hy och ökade pigmentförändringar (källa). 

2. Lyster!

Estelle & Thildes Liquid Illuminator (adlink) är en guldskimrande kräm som skapar en bas med lyster HURRA.

3. Ögonkräm

Förut körde jag Estelle & Thildes även här, men testar just nu några prover från Origins Ginzeng Eye Cream (adlink) jag fick på stan bara. Den skimrar lite vilket jag tycker är toppen under ögonen på dagen! Och den innehåller ginzeng och kaffe som ju ska vara uppiggande. 

4. Återfuktande kräm

Klart man kan köra samma som kvällen här, men tycker att rich moisturizer blir lite för tjock och fet på dagen. Så använder istället Esses lättare dagkräm som fortfarande känns väldigt dryg och skön. 

Extra glow:

Efter att jag sminkat mig har jag en ny rutin för att liva upp hösthyn! Jag droppar en eller två droppar ansiktsolja på fingertopparna och klappar sedan lätt på kindbenen uppemot ögonen och precis under ögonbrynen. Ger en väldigt naturlig lyster och kompletterar highlightern. Den här oljan från Estelle & Thilde är parfymfri och innehåller enbart naturliga oljor så jag har den lite varstans! Nagelband, armbågar, till och med vid bikinilinjen som lugnande efter rakning.

Och så deo såklart. Försökt med olika naturliga, ekologiska grejer. Men detta är fasiken den enda som verkligen funkar. 

Extra boost

Min Luna exfolierar dagligen skonsamt, men ca en gång i veckan lägger jag en enzympeeling från Verso (adlink). Den innegåller AHA- och PHA-syror och får ligga på ansikte och hals i en minut bara innan den sköljs bort. Perfekt i duschen! Räcker länge för att man använder den så pass sällan!

Och så lite godis jag använder när jag kommer ihåg det! Vaniljdoftande skrubb för torra läppar från MAC (adlink), en rengörande claymask med matcha man blandar med lite vatten och en naturlig honungsdoftande nektarmask från hawaiianska Leahlani. Och för att inte skrämma upp Kakan Hermansson eller andra SPF-förespråkare: jag har SPF i min BB-cream (dvs lätt foundation)! På sommaren har jag mer, men nu känns det bara deppigt att lägga på SPF 50 från en turkos somrig förpackning haha. 

Det blev verkligen länkbonanza i det här inlägget! Jag vet att det kan kännas som många produkter, och man MÅSTE ju inte ha så många olika, men alla har sin tydliga funktion. Jag tycker även det är så mysigt att *hålla på* och kan se fram emot min beautyrutin. Hoppas även att jag ska börja tycka det är lika kul att fixa håret, men dit har jag inte kommit än!

Av allt jag provat är mina favoritmärken just nu verkligen Esse och Estelle & Thilde! Bra nivå på många sorts produkter. Men jag är också supersugen på att testa produkter med CBD! 

Har ni provat någon av produkterna?

0 kommentarer
3

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer