Känslan av att aldrig göra tillräckligt och mina misslyckanden

av Stina

Idag vaknade jag upp och kände att livet inte var på min sida. Som om jag inte räckte till. Som att jag inte gör saker tillräckligt snabbt eller tillräckligt bra. Som att ingenting som det jag drömt om var på riktigt. Som att jag ville springa iväg från allt i ren frustration men inte hade energin.

Jag har svårt att sätta fingret på varför. Kanske är det bara the ups and downs som en del av livets natur. Kanske är det för att jag startade morgonen med att kolla vad alla i Sverige har gjort på Instagram. Kanske är det för att jag lever i mina to do-listor.

Jag älskar att göra planer, hitta på nya idéer och skriva upp alla steg på vägen för att sedan pricka av. Men ofta får jag känslan av att jag aldrig gör tillräckligt. Av att jag sitter med alla dessa planer och min lycka idag baseras på deras framtida utfall.

Det är bara jag som ser mina listor och vad som aldrig blir gjort, som inte görs snabbt nog eller som inte ger det utfall jag önskar. På samma vis ser jag aldrig andras drömmar, planer eller besvikelser. Jag ser bara vad de åstadkommer. På sociala medier ser jag varje dag människor tillkännage hur lyckliga de är över att de ska göra eller har gjort A, B eller C.

Här är mitt bokkontrakt! Här är ett drömsamarbete med X! Här har jag lanserat mitt företag! Här är mitt perfekta förhållande! Här är min nya onlinekurs! Här är min Youtubekanal! Här är min bokningsbekräftelse på den och den yogalärarutbildningen!

Jag vill vara lycklig för deras skull, de är ju ofta mina vänner. Jag unnar dem verkligen all framgång, men inser nu även att jag blir stressad, vilket är något jag inte riktigt förstod förut. Det känns som att jag blir omsprungen överallt. Känner ni igen er?

Men sedan inser jag, att ni ser ju bara vad jag åstadkommer. Jag berättar stora grejer men inte små grejer. Jag berättar vad jag gör, men sällan vad jag inte gör. Jag hojtar när saker blir av, men är tyst om det som inte blir av.

Ibland frågar någon mig hur jag hinner allt egentligen. Och jag tänker ”hinner vad?”. Det är som att jag glömmer bort allt jag gör eller har gjort, för att jag är så inriktad på nästa sak på listan. Men när jag räknar upp vad jag sysslar med så fnissar jag nästan för att det är så många olika saker. Vissa människor gör många olika små saker som jag. Andra har en stor sak. Men de flesta har nog en lista (mental eller fysisk) med saker vi önskar i livet och som ännu inte har hänt.

Fortsätt skriva ner vad du önskar dig och vill göra. Men fira också det du faktiskt gjort! 

Det är sant att ditt värde inte mäts i prestation eller produktivitet. Jag har jobbat hårt för att leva enligt devisen ”good enough” när jag gör saker för att inte ställa för höga krav på mig själv. Men en sak jag insett är att jag ändå vill göra många olika saker! Jag vill inspirera moderna människor till att hitta sin kärna, göra sin grej och helt enkelt må lite bättre. Och då krävs action. Men det krävs även tid, tålamod, motgångar och misslyckanden.

Vi kanske borde bli bättre på att öppet berätta om de där sakerna som aldrig blir gjorda eller som inte blev av? För jag är övertygad om att vi ALLA har något. Till och med Beyoncé.

Okej, jag börjar i ett inlägg snart. Håll utkik.

Och efter att ha benat ut det här på bloggen mår faktiskt jag redan mycket bättre. Ibland är det så enkelt som att belysa sina känslor och var de kommer ifrån.

4 kommentarer
7

4 kommentarer

Karin november 21, 2018 - 23:58

Tack för fin text. Det du beskriver är idag vårt behov av att vara levande, att visa och bevisa att vi gör något som är liv. Men livet finns bara i varje nu och jag känner så igen mig. Kände precis som du nu ikväll exter en dag som jag varit högpresterande ich duktig. Levererat och presterat och onte bara på jobbet utan i varje sekund i över 12 timmar. Mest roliga saker hela tiden samtidigt som jag nästan manuskt skickat bilder till höger och vänster via sociala medier och mail. Hållt kul konversationer igång men varför känns det inte så bra i själen…bestämmer mig för att imorgon ska jag vara närvarande och lyssna mer både inåt och på min omgivning. Det sätter jag upp på morgondagens ”to do” lista.
🙏

Reply
Stina november 25, 2018 - 03:00

JA. <3

Reply
Minnayr november 23, 2018 - 16:29

Så bra skrivet fina du! Du gör definitivt tillräckligt och tänk på alla feta grejer du har åstadkommit, det är ju helt fantastiskt. Ses snart! <3

Reply
Stina november 24, 2018 - 22:53

Tack Minna!! Det är så lätt att glömma eller tona ner med tiden. Jaa ser fram emot! <3 På Bali iiiiih

Reply

Kommentera

Jag bryr mig om din integritet! Den här sidan användes cookies för att förbättra din upplevelse. Acceptera Läs mer